SZTE Info

Jogi_asszisztensek_a_SZITB-n_20.03.02_

Jogi asszisztensek szakmai gyakorlata a Szegedi Ítélőtáblán

Tíz jogi asszisztens hallgató kezdte meg tízhetes szakmai gyakorlatát március 2-án a Szegedi Ítélőtáblán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több éves hagyomány már a Szegedi Ítélőtáblán, hogy a bíróság részt vállal a Szegedi Tudományegyetemen tanulók gyakorlati képzéséből. A program részeként 2020. március 2-án tíz jogi asszisztens hallgató kezdte meg tízhetes, május 7-ig tartó szakmai gyakorlatát az Ítélőtáblán. Az egyetemisták az ítélkező tanácsok mellé beosztva tanulmányozhatják, milyen munkát végeznek a bírósági tisztviselők. A hallgatók gyakorlatuk során megismerkednek a büntető és a polgári ügyszak tevékenyégével, tárgyalásokon vesznek részt megfigyelőként, és szükség esetén besegítenek a napi munkába is.


Szöveg és fotó: Szegedi Ítélőtábla

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.