SZTE Info

Elhalasztják az egyetemi hallgatói versenyeket az SZTE-n

Későbbi időpontokra halasztják az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda által meghirdetett hallgatói versenyeket. Az egyetemistáknak szóló pályázatok jelentkezési határidejét határozatlan időre meghosszabbították.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tekintettel a koronavírus fertőzés kapcsán kihirdetett országos veszélyhelyzetre, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda által meghirdetett Egyetemi Vers- és Prózamondó Versenyt és az Egyetemi Fotópályázat anyagából rendezett kiállítás megnyitóját a kiírásban szereplő időponthoz képest később tartják meg.


Az Egyetemi Szlogenpályázatra és az Egyetemi Verspályázatra készített anyagokat az oktatási szünet ideje alatt továbbra is folyamatosan várják elektronikusan a következő elérhetőségek bármelyikére: Tajti Gabriella: Tajti.Gabriella@rekt.szte.hu, Ferencz-Fehér Dorottya: Ferencz-Feher.Dorottya@rekt.szte.hu, Gellérfi Bence: Gellerfi.Bence@rekt.szte.hu.


A versenyek megtartásáról és a pályázati eredmények kihirdetésének időpontjáról a veszélyhelyzet elmúlta után és az oktatás hivatalos megkezdését követően értesítik a hallgatókat.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.