Bezár

Hírarchívum

IMG_6814

Egészségügyi műszereket adományozott a Szegedi Vízmű Zrt. az SZTE Klinikai Központjának

Egészségügyi műszereket adományozott a Szegedi Vízmű Zrt. az SZTE Klinikai Központjának

2020. március 20.

A koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Szegedi Vízmű Zrt. 10 millió forintos eszköz-adománnyal támogatta a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ munkáját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- A Szegedi Vízmű Zrt. ebben a nehéz helyzetben úgy határozott, hogy az egészségügyben helytállók munkáját 10 millió forintos adománnyal segíti - hallottuk Istókovics Zoltántól. A Szegedi Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta: a társaság Prof. Dr. Lengyel Csabával, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökével egyeztetve 10 infúziós pumpát, 5 doboz szereléket az infúziós pumpákhoz, egy bronchoszkópos tornyot és egy 12 csatornás EKG készüléket szerzett be.


adomany_galeria
Képgaléria az adomány átadásáról


A 2020. március 20-i átadón, a Szegedi Vízmű Zrt. székházában Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja elmondta: az intézmény vezetése nagyon hálás az adományért. Az egyetem a járványügyi helyzetre tekintettel különböző tartalékokkal, egészségügyi fogyó eszközökkel rendelkezik. Folyamatos az ellátás. Az SZTE kancellárja szeretne megnyugtatni mindenkit, hogy mind infrastruktúrában mind egészségügyi és egyéb dolgozók tekintetében az intézmény felkészült a járványügyi helyzet változására.


IMG_6792


- A Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központja mindent megtesz azért, hogy a járványügyi helyzetet uralni tudja - szögezte le Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke. Elmondta: nagyon fontos az, hogy az intenzív osztály felkészültsége, ellátása megfelelő legyen, ezek az eszközök pedig az intenzív osztály működtetését segítik. - Nagyon örülünk annak a széleskörű társadalmi összefogásnak, amit a város és a régió lakói, a város és az egyetem képvisel, jó érzés ez ezekben a járványügyileg nehéz pillanatokban - zárta gondolatait.


 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek