SZTE Info

Digitális oktatási segítség és virtuális programajánlók az SZTE BTK oldalain

A digitális csatornákon történő oktatást módszertani és technikai javaslatokkal és linkgyűjteménnyel is segíti az SZTE BTK. A félévben elmaradó programok pótlására egy számos oldalt tartalmazó ajánlót hoztak létre: ezeken élő koncertek időpontjairól, virtuális kiállításokról, múzeumokról, filmekről, színházi előadásokról értesülhetünk. Valódi kávéházi programokat kínálnak az Oduban, a BTK virtuális kávézójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Gyorsan és hatékonyon reagált a pandémiahelyzetre az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara: számos információt tartalmazó oldalcsaládot hoztak létre a kar honlapján (COVID-19: rendelkezések, digitális oktatás, virtuális programok).


Összegyűjtötték – az egyébként az egyetem központi oldalain is olvasható – legfontosabb rendelkezéseket és közleményeket, a digitális csatornákon történő oktatást módszertani és technikai javaslatokkal és linkgyűjteménnyel segítik. Emellett az egyetemi polgárokat néhány – Facebookon és Instagramon is osztható képben megfogalmazott hasznos tanáccsal is segítik.


A Kar kiemelten kezeli a társadalmi kapcsolatokat, s az ebben a félévben elmaradó programok pótlására egy számos oldalt tartalmazó programajánlót hozott létre: ezeken élő koncertek időpontjairól, virtuális kiállításokról, múzeumokról, filmekről, színházi előadásokról értesülhetünk. Összegyűjtötték számos online könyvgyűjtemény címét is.


Néhány napja megnyílt, és a közeljövőben valódi kávéházi programokat kínálnak majd az Oduban, a BTK virtuális kávézójában: író-olvasó találkozót, könyvbemutatót, szakemberek, alkotók által vezetett beszélgetéseket filmekről, színházi előadásokról, pszichológiai, filozófiai előadásokat. Az Oduba nem csak a BTK polgárait várják, hanem az SZTE bármely oktatóját, hallgatóját és a nagyközönséget is. Az említett oldalak folyamatosan frissülnek, így most érdemes gyakrabban figyelni, látogatni őket.


Az SZTE BTK hírlevelében és Facebook-oldalán is rendszeresen tájékoztatja oktatóit, hallgatóit. Az SZTE BTK Facebook-oldala itt érhető el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.