SZTE Info

Az alsósok távoktatását segíti az SZTE és az MTA

Megnyitotta az eddig diagnosztikus mérési célokat szolgáló feladatbankjait a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja. A mérést szolgáló teszteket folyamatosan gyakorló feladatokká alakítják át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az elmúlt napokban a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja az MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport támogatásával felkészítette az eDia és az eLea rendszereket a pedagógusok munkájának és a diákok otthoni tanulásának támogatására – írja az mta.hu.


Az eDia és eLea rendszerek a legfiatalabbakra koncentrálnak, az 1-3. évfolyamokon "beszélnek" is a feladatok, így az olvasás hiánya nem akadály. Jelentősen kibővítették az óvodai modult is. A kutatók figyelik a pedagógusok igényeit, próbálnak alkalmazkodni a rendkívüli helyzethez. A kutatócsoportot Csapó Benő, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának társelnöke, az SZTE BTK Neveléstudományi Intézet egyetemi tanára vezeti.


Az eDia tanári tesztek modulban a pedagógusok saját teszteket, felmérő és gyakorló feladatsorokat állíthatnak össze. Az eDia óvodai tesztek moduljában felmérő és fejlesztő feladatsorok állnak rendelkezésre a korosztály számára. Az eLea-rendszer különböző fejlesztő gyakorlatokat tartalmaz.


A megnyitott rendszer itt érhető el.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.