Bezár

Hírarchívum

Az alsósok távoktatását segíti az SZTE és az MTA

Az alsósok távoktatását segíti az SZTE és az MTA

2020. március 17.

Megnyitotta az eddig diagnosztikus mérési célokat szolgáló feladatbankjait a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja. A mérést szolgáló teszteket folyamatosan gyakorló feladatokká alakítják át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az elmúlt napokban a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja az MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport támogatásával felkészítette az eDia és az eLea rendszereket a pedagógusok munkájának és a diákok otthoni tanulásának támogatására – írja az mta.hu.


Az eDia és eLea rendszerek a legfiatalabbakra koncentrálnak, az 1-3. évfolyamokon "beszélnek" is a feladatok, így az olvasás hiánya nem akadály. Jelentősen kibővítették az óvodai modult is. A kutatók figyelik a pedagógusok igényeit, próbálnak alkalmazkodni a rendkívüli helyzethez. A kutatócsoportot Csapó Benő, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának társelnöke, az SZTE BTK Neveléstudományi Intézet egyetemi tanára vezeti.


Az eDia tanári tesztek modulban a pedagógusok saját teszteket, felmérő és gyakorló feladatsorokat állíthatnak össze. Az eDia óvodai tesztek moduljában felmérő és fejlesztő feladatsorok állnak rendelkezésre a korosztály számára. Az eLea-rendszer különböző fejlesztő gyakorlatokat tartalmaz.


A megnyitott rendszer itt érhető el.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek