SZTE Info
IMG_8363

Renden zajlottak az érettségik az SZTE középiskoláiban

Összesen kétszázharmincnyolcan érettségiztek az SZTE Gyakorló Gimnáziumában, az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolában, és az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban. A higiénés előírásokat maradéktalanul betartották. Volt, ahol virágcsokorral oldották a vizsgadrukkot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Virágcsokorral dobta fel a hangulatot minden érettségi vizsgáján az SZTE Gyakorló Gimnázium egyik tanulója. A változatos kompozíciók üde színfoltot csempésztek a termekbe és talán egy kicsit a vizsgadrukkot is oldották. Az SZTE gyakorlójában 162 diák jelent meg és tett tanúbizonyságot felkészültségéről - tudtuk meg Dobi János igazgatótól, aki hangsúlyozta az iskola pedagógusainak támogató hozzáállását. Még a tanítók is bekapcsolódtak a feladatba, hogy arányosan tudják megoldani a felügyelet biztosítását. Az érettségiről a helyszínről tudósítottunk.


IMG_8365


- Mindenki megjelent a vizsgán, aki jelentkezett, azaz összesen 54 diákunk - hallottuk Horváth Attilától. Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolában is minden rendben zajlott. A fiatalok nagyon fegyelmezetten betartották az előírásokat, maszkban, gumikesztyűben vizsgáztak. Két bejáraton engedték be őket az intézménybe, és kézfertőtlenítőt is biztosítottak számukra. - Azt láttuk a gyerekeken, hogy nem viselték meg őket a körülmények. Alkalmazkodtak a helyzethez. Azt sem bánták, hogy írásban kell vizsgázniuk. Örültek, hogy jöhettek az iskolába, és találkozhattak rég nem látott osztálytársaikkal - hallottuk az igazgatótól.


Az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban 22-en vizsgáztak az előírt távolságot betartva. A vizsgák három teremben zajlottak. Mivel normál esetben az érettségi ideje alatt az egyetemen szorgalmi időszak van, csak az iskola termeit vehetik igénybe, de most az üres SZTE Bartók Béla Művészeti Kar egyik termében is vizsgáztathattak - tudtuk meg Újvári István, intézményvezető trombita tanártól.


Fotó és szöveg: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.