Bezár

Hírarchívum

IMG_8363
Renden zajlottak az érettségik az SZTE középiskoláiban

Renden zajlottak az érettségik az SZTE középiskoláiban

2020. május 25.
2 perc

Összesen kétszázharmincnyolcan érettségiztek az SZTE Gyakorló Gimnáziumában, az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolában, és az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban. A higiénés előírásokat maradéktalanul betartották. Volt, ahol virágcsokorral oldották a vizsgadrukkot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Virágcsokorral dobta fel a hangulatot minden érettségi vizsgáján az SZTE Gyakorló Gimnázium egyik tanulója. A változatos kompozíciók üde színfoltot csempésztek a termekbe és talán egy kicsit a vizsgadrukkot is oldották. Az SZTE gyakorlójában 162 diák jelent meg és tett tanúbizonyságot felkészültségéről - tudtuk meg Dobi János igazgatótól, aki hangsúlyozta az iskola pedagógusainak támogató hozzáállását. Még a tanítók is bekapcsolódtak a feladatba, hogy arányosan tudják megoldani a felügyelet biztosítását. Az érettségiről a helyszínről tudósítottunk.


IMG_8365


- Mindenki megjelent a vizsgán, aki jelentkezett, azaz összesen 54 diákunk - hallottuk Horváth Attilától. Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolában is minden rendben zajlott. A fiatalok nagyon fegyelmezetten betartották az előírásokat, maszkban, gumikesztyűben vizsgáztak. Két bejáraton engedték be őket az intézménybe, és kézfertőtlenítőt is biztosítottak számukra. - Azt láttuk a gyerekeken, hogy nem viselték meg őket a körülmények. Alkalmazkodtak a helyzethez. Azt sem bánták, hogy írásban kell vizsgázniuk. Örültek, hogy jöhettek az iskolába, és találkozhattak rég nem látott osztálytársaikkal - hallottuk az igazgatótól.


Az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban 22-en vizsgáztak az előírt távolságot betartva. A vizsgák három teremben zajlottak. Mivel normál esetben az érettségi ideje alatt az egyetemen szorgalmi időszak van, csak az iskola termeit vehetik igénybe, de most az üres SZTE Bartók Béla Művészeti Kar egyik termében is vizsgáztathattak - tudtuk meg Újvári István, intézményvezető trombita tanártól.


Fotó és szöveg: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek