SZTE Info

fotopalyazat

Fotópályázat egyetemistáknak

Itt az alkalom, hogy megmutasd a kreativitásodat, egyéni látásmódodat! Oszd meg a kedvenc képedet arról, hogy milyen most a tanulás a négy másik EUGLOH egyetem közösségével!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tölts fel olyan fotókat részletekről, eseményekről, tevékenységekről vagy saját környezetedről, amelyek bemutatják, hogy a járvány miként befolyásolta pozitívan vagy negatívan az egyetemi életedet.


A részvételhez kövesd a EUGLOH hivatalos oldalát a Facebookon vagy az Instagramon, és töltsd fel fotódat a következő hashtagekkel: #EUGLOH #photocontest1 #covid19. A kedvelések alapján dől el, ki nyeri a versenyt. A győztes képek a EUGLOH hivatalos felületein lesznek megjelenítve.


A részvétel 2020. május 20-tól június 30-ig tart. A nyertesek listája a verseny lezárását követő héten lesz közzétéve.


1. helyezett díja: fél-profi kamera + a győztes portréja a EUGLOH felületein (igény esetén)
2-5. helyezett díja: utalvány fotós tanfolyamokra
6-12. helyezett díja: digitális képkeret

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.