SZTE Info

EUGLOH online nyári egyetem a biomedicinális adatfeldolgozásról és a COVID-19 globális vonatkozásairól

Ne hagyd ki a lehetőséget, és csatlakozz a Szegedi Tudományegyetem által szervezett EUGLOH Summer School programjához! Akár alap, mester vagy PhD képzésben veszel részt, akár kutató vagy a SZTE-n, biztosan érdekesnek fogod találni az angol nyelvű, virtuális órákat, és az ott elhangzottakat hasznosítani tudod tanulmányaid és munkád során.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Miért éri meg részt venni a nyári egyetemen?

  • részese lehetsz egy dinamikus nemzetközi együttműködésnek,
  • multikulturális hálózaton keresztül találkozhatsz új emberekkel,
  • EUGLOH oklevélre tehetsz szert,
  • a részvétel 4 kreditet ér,
  • megismerheted a legújabb kutatási módszereket.

Ízelítő a nyári egyetem témái közül: adatfeldolgozás, -elemzés és menedzsment, mesterséges intelligencia, gépi tanulás, modellezés. Ráadásul két tematikus COVID-19 napon szakértőktől tájékozódhatsz a járványról.


Az interaktív órákat a EUGLOH partnerintézményei (Ludwig-Maximilians-Universität München, Lund University, Universidade do Porto, Université Paris-Saclay, Szegedi Tudományegyetem) és az ELI ALPS szakértői tartják.


Hogyan jelentkezhetsz?

Regisztrálj legkésőbb 2020. június 15-ig.

Köszönjük, hogy érdeklődő egyetemista társaidat is értesíted a lehetőségről.

 

További információkért és hírekért keresd fel weboldalunkat és kövesd Facebook oldalunkat.

Ha kérdésed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a eugloh@rekt.szte.hu címen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.