SZTE Info

ujra_nyitva_konyvtar

Újra nyitva az egyetemi könyvtár

2020. június 29-étől, hétfőtől újra várja a látogatókat az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtára. Az egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett így ismét lehetőség nyílik könyvek kölcsönzésére és visszavételére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ismét várja olvasóit az SZTE Klebelsberg Könyvtára. 2020. június 29-e 8 órától újra lehetőség lesz a könyvtári könyvek kölcsönzésére és visszavételére. A kölcsönözni kívánt könyveket egyelőre az online katalógus segítségével lehet kikérni. A kéréseket 2020. június 27-e 16 órától lehet leadni, az eddigiektől kicsit eltérően, raktári, olvasótermi és különgyűjteményi példányokra. A könyvtár dolgozói egyelőre csak az online leadott kéréseket tudják teljesíteni, helyben és telefonon egyelőre nem lesz lehetőség kérések leadására! A kölcsönzésre kért könyveket a könyvtár Kölcsönző pultjánál lehet átvenni.


A korábban kikölcsönzött példányokat 2020. június 29-től személyesen is vissza lehet vinni. A rendkívüli zárvatartás alatt nem keletkeztek késedelmi díjak, csak 2020 márciusa előtt már meglévő tartozások fordulhatnak elő. A könyvtár korábbi, hosszabbított határidői továbbra is érvényben maradnak, tehát aki szeretné, magánál tarthatja a könyveket, amíg azok le nem járnak, melynek végső határideje 2020. szeptember 30-a.


A visszahozott példányokat legalább 72 órán át elkülönítve tartják a könyvtárban. Így azok a példányok, amelyek mostanában kerülnek visszavételre, később biztonságosan vezethetők vissza a kölcsönzésbe. Az elkülönítés ideje alatt ezek a könyvek nem elérhetők, katalógusból nem kérhetők.


Azoknak az oktatóknak és hallgatóknak, akik a bezárás alatt online iratkoztak be a könyvtárba (Modulo-n vagy Nexon-on keresztül), most lehetőségük nyílik az adategyeztetésre, miután teljes értékű könyvtártagok, azaz onnantól kölcsönzésre is lesz lehetőségük, nem csak az online források használatára. Természetesen a könyvtár azokat is tudja fogadni, akik még nem használták korábban a könyvtárat vagy meg szeretnék újítani tagságukat.


A könyveket helyben egyelőre csak az SZTE oktatói, kutatói és PhD hallgatói használhatják. Számukra a Zászló utca felőli gazdasági bejáraton keresztül van lehetőség belépni az épületbe. Belépéskor az egyetemi azonosítókártyájukat vagy a könyvtári olvasójegyüket kell felmutatni! A könyvtárosok segítségét az 1. emeleti olvasóteremben vehetik igénybe. Az olvasótermek, különgyűjtemények és a számítógépes kabinet egyelőre az SZTE hallgatók és a nagyközönség előtt még zárva maradnak. Ezeknek a szolgáltatásoknak az újranyitása csak a későbbiekben történik majd.


Az itt fel nem sorolt szolgáltatásokkal kapcsolatosan továbbra is kereshetők a könyvtár munkatársai telefonon (0662/546-633), a kapcsolati-űrlapon, email-ben (info@ek.szte.hu) vagy hétköznap 10-14 óra között chat-en.


További információ itt érhető el.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.