SZTE Info

IMG_0950

Az SZTE klinikák egészségügyi dolgozóit több mint 1 tonna húsáruval ajándékozza meg a Pick Szeged Zrt.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi dolgozóinak a Pick Szeged Zrt. több mint egy tonna húskészítményt ajándékoz. Az adományokat folyamatosan július végéig 13 klinikai egységbe juttatják el a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged segítségével.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több mint egy tonna minőségi húskészítményt adományoz a Pick Szeged Zrt. a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi dolgozóinak. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged az adományozó és adományozottak közötti koordinálással és az 1.224 kg húsáru helyszínekre történő szállításával támogatja a jótékonysági kampányt, amely során tíz héten át, egészen július végéig juttatják el a klinikákra a különféle szalámi, kolbász, sonka, virsli és kenőmájas készítményeket.Pick_Rotary_atado_2020_06_18_BA
Képgaléria az adományozásról


A járványhelyzet enyhülésével a társadalmi összefogás jelentőségét, a gazdasági nehézségeknek kitett csoportok, lokális közösségek, köztük a mindennap életeket mentő egészségügyi dolgozók megsegítését kiemelt feladatnak tekinti Takács István, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója, aki hangsúlyozta, vállalatuk ott szeretne segíteni, ahol a legnagyobb szükség van rá. Az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikán június 18-án adták át a húskészítményeket, Elekes Zoltán a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged képviseletében köszönte meg az elmúlt három és fél hónap megfeszített munkáját a vírushelyzet első vonalában dolgozóknak. Mint fogalmazott, ez a gesztus értékű támogatás egyfajta főhajtás és tisztelet, a megbecsülés jele az eltelt kritikus időszak fáradságos munkájáért. Dr. Bereczki Csaba egyetemi docens, a klinika igazgatója örömének adott hangot, hogy ily módon is támogatják az egészségügyi dolgozókat, és megköszönte az adományt.


IMG_0946


A kedvezményezett klinikák között szerepel a Járványügyi Ellátó Központ éppúgy, mint a Gyermekgyógyászati Klinika, az Idegsebészeti Klinika, az Onkoterápiás Klinika, a Neurológiai Klinika, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet, valamint az SBO, az I. sz. Belgyógyászati Klinika, az Urológiai Klinika, a Sebészeti Klinika, a Traumatológiai Klinika, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinika és a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ orvosai és szakdolgozói.

 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.