SZTE Info

Tájékoztató a nyelvvizsga nélküli oklevelek kiállításának rendjéről

A 101/2020. (IV.10.) Korm. rendelet 6. § alapján aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól. Ezzel a rendelkezéssel a Szegedi Tudományegyetemen több, mint 7000 hallgató vált jogosulttá az oklevél átvételére az előírt nyelvvizsga követelmények teljesítése nélkül.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Valamennyi, korábbi főiskolai, egyetemi, alap- és mesterképzés, szakirányú továbbképzés volt hallgatója, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz, megkapja az oklevelét, a képzési és kimeneti követelményei szerint az oklevél kiadásának feltételeként előírt nyelvvizsga kötelezettség teljesítése nélkül.


Tekintettel az érintett hallgatók nagy számára, az oklevelek kiállítása ütemezetten történik. Tájékoztatjuk önt ennek a folyamatáról:

  • Az oklevelek kiállításához szükséges nyomtatványok biztosítása egy hosszabb folyamatú beszerzési eljárás keretében valósulhat meg, melyet az SZTE megkezdett.
  • A következő lépés tanulmányi rendszerben szereplő és a jelenleg aktuális adatok egyeztetése. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy valamennyi végzett hallgató adatát egyesével ellenőrizni kell, ami a magas létszám miatt időigényes.
  • Az egyeztetéshez a Szegedi Tudományegyetem létrehozott egy elektronikus űrlapot, melyet a Modulo rendszerben lehet kitölteni azon hallgatóknak is, akik nem rendelkeznek ehhez belépési azonosítóval. Azon hallgatókat, akik esetében további egyeztetés szükséges, az űrlapon megadott elérhetőségen fel fogjuk keresni.
  • Az egyeztetett adatok alapján kiálltásra kerül az oklevél, melyet aláírás és összekészítés után postázunk Önnek a Modulo űrlapon megadott lakcímére. Kérjük, hogy oklevél elkészítésének folyamatát az űrlapon kövessék!
  • Az oklevelek nyomtatása megkezdődött, és azok postázása folyamatban van.

Kérjük Önt, hogy a fentiekre is tekintettel legyen türelemmel és megértéssel. A Szegedi Tudományegyetem munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül Ön is kézhez kapja az oklevelét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.