Bezár

Hírarchívum

nyito_eu-ben_dolgozok_mintavetel

Megkezdődött az egészségügyben dolgozók COVID szűrése a Szegedi Tudományegyetemen

Megkezdődött az egészségügyben dolgozók COVID szűrése a Szegedi Tudományegyetemen

2020. június 08.
2 perc

2020. június 8. és 19. között végzik ingyenesen a Szegedi Tudományegyetemen az egészségügyben dolgozók koronavírus szűrését. Magyarországon a szegedi egyetem az első felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széleskörűen és szervezett formában biztosítja a mintegy 4500 munkatárs vizsgálatát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ vezetése elkötelezett a betegellátás biztonsága mellett, a dolgozók munkakörülményeinek és ellátási biztonságának megteremtésében, ezért 2020. június 8. és 19. között elvégzik a Klinikai Központ dolgozóinak COVID szűrését. Az ingyenes dolgozói szűrés során minden, az SZTE-n dolgozó egészségügyi és az egészségügyben dolgozó munkatárs részére COVID szűrést (koronavírus PCR) és COVID-19 fertőzés lezajlását mutató tesztet (koronavírus immunglobulin mérést) biztosít a Szegedi Tudományegyetem és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. Az elkövetkező két hétben mintegy 4500 dolgozó szűrését végzik el, köztük az orvosok, az ápolók, a szakasszisztensek és a takarító személyzet vizsgálatát is.


Az egészségügyben dolgozóknak egy előre kitöltött kérdőív alapján beutalót állítanak ki, amely szükséges a mintavételhez. A vizsgálat során orr-, torokváladékot és vért vesznek. A dolgozói szűrésen való részvétel minden egészségügyi munkatársnak ajánlott. A mintavétel a már kiképzett dolgozók bevonásával szervezeti egység szinten, illetve a kijelölt központi mintavevő helyeken – SZTE ÁOK Kis Oktatási épület magasföldszinti mintavételi pont, vagy Vasas Szent Péter utcai II. sz. Rendelőintézet kismama vérvételi hely – zajlik. A minták kiértékelését a Nemzeti Népegészségügyi Központ által akkreditált SZTE ÁOK Klinikai Mikrobiológia Diagnosztika Intézet végzi. Az eredményeket az egészségügyi informatikai rendszerben (MedSol) és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Térben (EESZT) közlik.


SZTEinfo


Korábban írtuk:

Megkezdik az egészségügyi dolgozók szűrésének előkészítését az SZTE-n

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek