SZTE Info

grad2020uniszeged_1

Insta-filterként viselhetik a végzős sapkát az SZTE-s diákok

Az SZTE Alma Mater újabb kezdeményezéssel igyekszik kedveskedni az SZTE végzős hallgatóinak – az „Emeljük poharunkat az SZTE friss diplomásaira”” kihívás mellett most egy, az Instagramon használható filterrel is buzdítják közös ünneplésre a friss diplomásokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mivel a járványhelyzet miatt most sokan elestek a személyes diplomaosztó lehetőségétől, több kezdeményezés is indult a most diplomázó hallgatóknak a közösségi oldalakon. Az SZTE Alma Mater is készített egy Instagram filtert, aminek segítségével a diplomasapkát „felvehetik” a frissen végzettek, és posztolhatják az elkészült képet vagy videót saját oldalukra.


Ilyen videókat/képeket készíthettek vele:

https://www.instagram.com/p/CCLCBlppLQV/?utm_source=ig_web_button_share_sheet


Segítség a filter használatához:

1. Lépés: Nyisd meg az Instagram alkalmazásod!
2. Lépés: Bal oldalt menj a fényképező ikonra!
3. Lépés: Pörgesd végig jobbra az utolsó opcióhoz, és menj rá!
4. Lépés: Menj jobb oldalt fent a nagyítóra!
5. Lépés: Írd be, hogy: grad2020szeged
6. Lépés: Használd!

A képhez használd a #grad2020uniszeged hashtag–et!


Csatlakozz az „Emeljük poharunkat az SZTE friss diplomásaira” kihíváshoz is: készíts egy képet magadról, ahogy a magasba emelsz egy pezsgőspoharat, töltsd fel az SZTE Alma Mater honlapjára, valamint saját közösségi média felületeidre, és légy részese az SZTE 2020-ban végzetteknek készült online évkönyvének!


Regisztrálj az SZTE Alma Mater oldalán (felhasználó típus: Grad2020), és lépj be a Diploma2020 csoportba, ahol toávbbi érdekességeket olvashatsz.


Az SZTE Alma Mater elérhetőségei megváltoztak! Kérdés esetén az almamater@szte.hu címen érhető el az iroda.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.