Bezár

Hírarchívum

EUGLOH_Summer_School_nyito

Indul a EUGLOH szegedi nyári egyeteme

Indul a EUGLOH szegedi nyári egyeteme

2020. július 06.
1 perc

Öt egyetem oktatói és kollégái találkoznak virtuálisan Szegeden 2020. július 6-10. között. A téma az adatfeldolgozás az orvosbiológiai kutatásokban és a COVID-19 járvány aspektusai – nemcsak szakértőknek, hanem a témai iránt érdeklődő laikusoknak is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Július 6-10. között rendezik meg az SZTE által szervezett egyhetes nyári egyetemet, amely a European University Alliance for Global Health (EUGLOH) projektben valósul meg. Az esemény főbb témái a biomedicinális adatfeldolgozás, mesterséges intelligencia és gépi tanulás, valamint a COVID-19 járvány globális vonatkozásai.


A képzés igen népszerűnek bizonyult a EUGLOH szövetség valamennyi partnerintézményénél, több mint 300 résztvevő csatlakozik az online közvetített előadásokhoz, amelyeket a Ludwig-Maximilians-Universität München, Lund University, Universidade do Porto, Université Paris-Saclay, a Szegedi Tudományegyetem, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont és az ELI ALPS oktatói, szakértői tartanak.


További információk és a részletes program elérhető itt.


Hogy a nyári egyetem ne csak komoly szakmai kérdésekről szóljon, a résztvevőknek a szervezők minden napra interaktív közösségi programokkal készülnek: szegedi egyetemistákkal virtuálisan barangolhatnak a campuson, relaxálhatnak egy Portóból élőben közvetített jógaórán, élő koncertet hallgathatnak Szegeden tanuló külföldi egyetemisták előadásában, részt vehetnek egy kilométergyűjtő kihíváson, valamint interaktív kvízek segítségével megmérettethetik tudásukat.


További információ a EUGLOH weboldalán és Facebook oldalán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek