Bezár

Hírarchívum

IMG_0978

SZTE-s polgárok a Magyar Kultúra Napja alkalmából kitüntetett szegediek között

SZTE-s polgárok a Magyar Kultúra Napja alkalmából kitüntetett szegediek között

2020. január 23.
2 perc

Klebniczki György zongoraművész, zeneszerző, Tóth Ákos irodalomtörténész és Dömötör Mihály fotóművész munkáját is díjazták a Magyar Kultúra Napján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Kultúra Napján szervezett hivatalos szegedi rendezvénysorozat hagyományos módon Kölcsey Ferenc szobrának ünnepélyes megkoszorúzásával vette kezdetét január 22-én - a költő ezen a napon, 1823-ban Csekén befejezte a Himnusz kéziratát. A Nemzeti Emlékcsarnokban a városi kulturális intézmények és szervezetek körében képviseltette magát a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának Kulturális Irodája is, melynek nevében Tajti Gabriella irodavezető helyezte el a koszorút.


IMG_0886A Szent-Györgyi Albert Agórában rendezett díszünnepségen köszöntőt mondott dr. Botka László, Szeged polgármestere, majd átadta a Szeged kulturális életében végzett kimagasló teljesítményért és a város nemzetközi hírnevének öregbítéséért járó Szeged Kultúrájáért díjakat Klebniczki György zongoraművész, zeneszerzőnek, a Bartók Béla Művészeti Kar oktatójának, Jakab Tamásnak, a Szegedi Nemzeti Színház művészének, valamint Patyi Zoltán néptáncosnak, népzenésznek.


Kolcsey-szobor-koszoruzas_2020_01_22_BA
Képgaléria a díjátadóról


A Kölcsey-éremnek idén nyolcan örülhettek: Tóth Ákos irodalomtörténész, az SZTE Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kar oktatója, Katona Judit énekművész, Varsányi Anna író, műfordító, Dömötör Mihály fotóművész, az SZTE JGYPK fotográfus képzés oktatója, Farkas Endréné Frecot Tünde közművelődési szakember, Kulcsár Marianna könyvtáros, Goda Katalin néptáncos, néptáncpedagógus, valamint Martinkovics Katalin színházmenedzser.


A díszünnepségen közreműködött a Szegedi Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttese, Szilágyi Annamária színművész, és a Tiszavirág Néptáncegyesület Cibere csoportja.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek