SZTE Info

Nyílt napot tart az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

Nyílt napra várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 2020. január 25-én, szombaton. 9 óra 30 perctől az érdeklődők megismerkedhetnek a BTK összes képzésével és ikonikus épületével, illetve megtudhatnak mindent a felvételi jelentkezésről is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Január 25-én várja az SZTE BTK nemcsak a bölcsésznek készülőket, de azokat is, akik még a nagy döntés előtt állnak. Szombaton 9 óra 30 perctől, a BTK nyílt napján a középiskolások megtudhatnak mindent, amit a jelentkezésről és a BTK szakjairól tudni kell, illetve az érdeklődők megismerkedhetnek az egyes szakokon tanítókkal és tanulókkal.


Szombat délelőtt 10 órától az SZTE BTK Aud Max-ban felvételi tájékoztatón vehetnek részt a leendő hallgatók és szüleik, ezután pedig 11 órától megismerkedhetnek az egyes szakokkal is. Aki igazán érdeklődő egy játékban is részt vehet: a vállalkozó szelleműek aláírásokat gyűjthetnek az indexükbe, hogy egy rövid időre kicsit egyetemistának érezhessék magukat. 13 órától pedig a tombolasorsolásra is sor kerül.


A nyílt nap ezzel még azonban nem ér véget! 13 óra 30 perctől épülettúrán mutatják be a látogatóknak az SZTE BTK ikonikus rózsaszín épületét. Az idegenvezetők bemutatják az épület legérdekesebb helyeit: a régészek pincéjét, a pszichológusok laboratóriumát, a kommunikáció szakosok stúdióját!


A nyílt napra előzetesen regisztrálni nem kell.


További információ a Facebook eseményben, az SZTE BTK honlapján, és az SZTE BTK bemutatkozó videójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.