educatio_2019

Keresd az SZTE standját az Education!

A Szegedi Tudományegyetem idén is részt vesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2020. január 9-11. között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo "A" csarnokában. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén az SZTE mind a 12 kara és Tanárképző Központja is képviselteti magát.

A Szegedi Tudományegyetem – mint a QS World University Rankings szerint Magyarország legjobb egyeteme és a legzöldebb hazai intézmény – minden évben részt vesz az Educatio kiállításon. Az SZTE képviselői az FF03-as standnál várnak, hogy első kézből kapj választ továbbtanulással kapcsolatos kérdéseidre. A szegedi egyetem 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár és bölcsészettudományi területektől kezdve a gazdasági, informatikai, jogi, pedagógusképzési, sport, műszaki és művészeti területeken át egészen az orvos és egészségtudományi, valamint a társadalom és a természettudományi területekig.

 

Ha ellátogatsz az SZTE standjához, a képzések, a kutatási és tudományos tevékenység mellett mindent megtudhatsz a pezsgő szegedi diákéletről, a kollégiumokról, a tehetséggondozási programokról, a szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről és az SZTE+ programról. Az SZTE Karrier Iroda munkatársa ingyenes pályaorientációs tanácsadással vár. Az egyetem hallgatói pedig örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat akár a tanulmányaikról, akár a hallgatói életről, akár a diplomát követő jövőképről legyen szó. Látogass el Te is az SZTE standjához, ahol kézhez veheted az egyetem 2020/2021-es tanévre szóló felvételi kiadványát, a legaktívabbak pedig SZTE-s ajándékokkal gazdagodhatnak.

 

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. A több napos seregszemlén közel 140 kiállító és több, mint 53.000 látogató vesz részt évről évre. A 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás helyszíne a Hungexpo Budapesti Vásárközpont "A" csarnok (1101 Budapest, Albertirsai út 10.). A rendezvény díjmentesen látogatható.

 

ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAAz Educatio kiállításon való részvétel az EFOP-3.4.4-16-2017-00015 számú „A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére” című pályázat keretein belül valósul meg.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták



Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.




Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.



További hallgatói vélemények >>>