Bezár

Hírarchívum

Ismét lehet pályázni a Sófi ösztöndíjakra

Ismét lehet pályázni a Sófi ösztöndíjakra

2020. január 30.
2 perc

Már 19 éve működik a Szegedi Tudományegyetemen a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány, amelynek célja, hogy támogassa a kiemelkedő tehetségű hallgatókat. Az alapítvány támogatási formái a hallgatói igényekhez igazodtak, így a tudományos tevékenységen kívül a művészetek, a zene és a sport területén is jutalmazzák a legtehetségesebbeket. A pályázatok benyújtási határideje: 2020. február 12., szerda 12 óra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A társadalmi felelősségvállalás területén adható legmagasabb állami kitüntetéssel elismert, 19 éve működő SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány a magyar felsőoktatás legrangosabb ösztöndíjait osztja ki évről-évre. Az alapítvány fontos feladatának tekinti a fiatal tehetségek teljesítményének erkölcsi elismerését, és jövőbeni életpályájuk nyomon követését, elősegítését. A szervezet 1,3 millió forint ösztöndíjat oszt ki a Szegedi Tudományegyetem hallgatói között.


A pályázat feltételei és folyamata:

1. Az alapítvány ösztöndíjait a Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója megpályázhatja, aki BSc/BA, MSc/MA vagy osztatlan képzés bármelyik évfolyamán, nappali tagozaton, állami vagy költségtérítéses rendszerben tanul, és a félévi hagyományos tanulmányi átlagok átlaga 4,00 felett van.


2. Ebben a tanévben NEM kell papíralapú pályázatot benyújtani. Első lépésként az SZTE Sófi ösztöndíj pályázati űrlapot le kell tölteni az egyetemi Karok honlapjairól. Kitöltés után, a kitöltött SZTE Sófi ösztöndíj pályázati űrlapot WORD dokumentum formátumban el kell küldeni a jozsefsofi@gmail.com e-mail címre (ez is az érvényesség szigorú feltétele!). A pályázó hallgató minden olyan eredményét feltüntetheti a Sófi pályázati űrlapon, amelyet az egyetemre történő beiratkozása óta elért. Ezt követően a pályázatot be kell adni a MODULO SZTE Sófi Alapítvány Ösztöndíj pályázata elnevezésű beadási helyén.

Az SZTE Sófi pályázati űrlapon szereplő adatokat be kell írni a MODULO űrlap megfelelő mezőibe is, és fel kell tölteni az eredményeket igazoló dokumentumok, oklevelek másolatait.


3. A pályázatok benyújtási határideje: 2020. február 12. (szerda) 12 óra.


4. A pályázatokat az alapítvány kuratóriuma bírálja el, és a legjobb 5 jelöltnek ítéli oda a fejenként 200.000 Forintos Gyémánt fokozatú fődíjakat. További 6 pályázó fejenként 50.000 Ft Arany fokozatú ösztöndíjban részesül. Az ösztöndíjak rangját, értékét növeli, hogy a Szegedi Tudományegyetem nemzetközileg is elismert, kiemelkedő professzorai, tudósai alkotják a díjakat odaítélő kuratóriumot. Az alapítvány 2020. április 30-ig e-mail-ben értesíti a nyertes pályázókat.


5. Szép tradíciót teremtettünk abból, hogy a díjakat a magyar kulturális élet kiválóságai adták át. 2020. július elején megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségre is ismert közéleti személyiséget várunk. Az alapítvány 2020. augusztus 25-ig utalja át az ösztöndíjak összegét a tizenegy díjazott hallgató bankszámlájára.


6. A pályázat részleteivel kapcsolatban az alapítvány alapítójától, Sófi Józseftől a következő e-mail címen lehet információkat kérni: jozsefsofi@gmail.com

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek