Bezár

Hírarchívum

265agyas

Visszaélnek a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinika nevével

Visszaélnek a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinika nevével

2020. február 28.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika és annak igazgatójának nevével visszaélve több cikkben hamisan reklámoznak olyan készítményeket, amelyek az érrendszeri betegségeket gyógyítják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az online felületen elérhető írásokban a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika vezetőjét kérdezik - az egyik írásban egy bizonyos dr. Kovács György professzort, a másik cikkben pedig dr. Gábor Katonát - az érrendszerről. A nagyobb hatás kedvéért a hamis interjúk mellé az állítólagos professzorok fotóit is mellékelték.

A szakmainak feltüntetett írások azt állítják, hogy a készítmény „1,5 hónap alatt 4 kiló koleszterin plakkot old fel, majd vezet ki a szervezetből”, az „ereket kitisztítja”, és az életet akár 11-17 évvel is meghosszabbítja.

 

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika igazgatója, Prof. Dr. Lázár György hangsúlyozza, hogy a hirdetés a Sebészeti Klinikára hivatkozik ugyan, de a benne szereplő információkból semmi sem igaz. Visszaélés történt a klinika nevével.

 

A Szegedi Tudományegyetem megteszi a szükséges jogi lépéseket, és egyben felhívja a lakosság figyelmét, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett formában és helyről, szakorvossal történő konzultációt követően szerezzenek be.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek