SZTE Info

Tandíjfelezéssel segíti leendő hallgatóit a BTK

Végzős középiskolás diákoknak adták át a tandíjfelező ösztöndíjakat az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon. A kommunikáció- és médiatudomány szak sajátos ösztöndíjára kreatív anyaggal pályázhattak a diákok.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Öt végzős középiskolásnak adta át Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja 2020. február 4-én, kedden a tandíjfelező ösztöndíjakat. A támogatást a BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék indította közösen a karral, azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a leendő hallgatók tanulmányait.


A pályázatra olyan végzős középiskolások adhatták be kreatív alkotásaikat, akik 2020 szeptemberétől a kommunikáció- és médiatudomány szakon szeretnének tanulni. A diákok idén három kategóriában pályázhattak. A végzősök készíthettek egy videót vagy írhattak egy esszét kedvenc filmükről, sorozatukról, videójátékukról, vagy könyvükről, megformálhatták az SZTEKOMM logóját, vagy készíthettek egy reklámot egy fiktív terméknek vagy szolgáltatásnak is. Idén a hat legtehetségesebb diákot jutalmazták, akiknek első egyetemi félévi önköltségi díjának felét, illetve negyedét a tanszék vállalja át.


Első helyen végzett Dávid Ákos és Juhász Krisztián, akiknek az első egyetemi félévük tandíjának felét támogatja a tanszék. Második helyen végzett Nagy Erika, Prokes Imola, Juhász Viktória és Nagy-Mikola Sándor, akik pedig első félévük tandíjának a negyedét nyerték el.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *