SZTE Info

IMG_2556

Nyílt nap – segít a döntésben

Miért hasznos a középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem nyílt napja? – erről kérdeztük egyiküket. A 12. osztályos Magyar Olivér, az SZTE Gyakorló Gimnáziumából arra buzdítja kortársait, hogy szombat délelőttre ne csináljanak másik programot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nagy dilemma volt számomra, hogy orvosi vagy fogorvosi pályára lépjek. Sokat segített a döntésemben, hogy részt vettem a Szegedi Tudományegyetem tavalyi nyílt napján. Az ÁOK és a FOK standján részletesen elmagyarázták, mire számíthatok ha az egyik, ha a másik pályát választom – hallottuk Magyar Olivértől. Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola végzős diákja az előző rendezvényen betekintést nyerhetett, milyen is egy egyetemi tanóra, milyen tantárgyai lennének ha orvosnak, ha fogorvosnak tanulna. Mik a különbségek, a lehetőségek.IMG_2530

Sokat hallott a pezsgő diákéletről, a kulturális programokról, kikapcsolódási-, sportolási lehetőségekről, valamint az egyetem nemzetközi kapcsolatairól, amelyekkel élni is szeretne a sikeres felvételi után. - Mindenkinek ajánlom a részvételt, mert rengeteg hasznos információval, tanáccsal gazdagodhatunk – magyarázta Olivér, aki idén is részt vesz az SZTE nyílt napján.

IMG_2538

 

Érdemes ellátogatni az eseményre, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók tanulmányait segítő ösztöndíjakról, a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős-, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, valamint az SZTE nemzetközi ösztöndíjairól.


IMG_2559


A nyílt napról korábban itt írtunk.


 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.