Bezár

Hírarchívum

nyito_SG
Az SZTE az SGroup egyetemi hálózat első magyarországi partnerintézménye

Az SZTE az SGroup egyetemi hálózat első magyarországi partnerintézménye

2020. december 08.

November végével a Szegedi Tudományegyetem első magyarországi partnerként csatlakozott a folyamatosan bővülő SGroup Nemzetközi Egyetemi Hálózathoz, amelyben 21 nemzet partneregyetemei számára nyílik meg a lehetőség közös kommunikációra és együttműködésre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Sgroup hálózat 1988-ban jött létre azzal a céllal, hogy modern és nemzetközi felfogású egyetemeket kapcsoljon össze. A tagok így lehetőséget kapnak, hogy egy összefogó platform segítségével bővíthessék képzési és kutatási palettájukat, átadhassák egymásnak a jógyakorlataikat, valamint stratégiai együttműködéseket hozzanak létre. A hálózat már több sikeres együttműködést tudhat maga mögött, jelenleg futó projektjeik közül kiemelhető az Erasmus+ mobilitási programot modernizáló Erasmus Without Paper 2.0, a felsőoktatási kollaborációt segítő Think Tank Academy, a Rec-Mat Európa és Latin-Amerika közötti mobilitást segítő projekt, valamint a SUCTIA nemzetköziesítési indítvány.


Az SGroup hálózat rendszeresen tart konferenciákat és webináriumokat, ezek témája – különösképp az elmúlt évben kialakult járványhelyzet okozta körülmények tekintetében – a felsőoktatási intézmények általános és közösségi fenntarthatóságára irányul. Az SZTE képviselői 2020 folyamán már több ízben is részt vettek a rendezvényeken, ahol a partnerintézmények inspiráló képzési, közösségi és fenntarthatósági módszertanaival ismerkedhettek meg. A csatlakozás segítségével az SZTE a jövőben a tudás és módszertanok megosztása mellett oktatási, kutatási és mobilitási mutatóit is bővíteni tudja – Európa határain kívül is.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek