Bezár

Hírarchívum

karrier_napok

Sikerrel zárult az első SZTE Online Karrier Napok

Sikerrel zárult az első SZTE Online Karrier Napok

2020. december 03.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem első Online Karrier Napok idén a CooSpace felületén zajlott, ahol az érdeklődők számos álláslehetőség és gyakornoki hely közül válogathattak. Az SZTE hallgatói pozitívan fogadták a megváltozott körülmények ellenére is az eseményt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több, mint 600 érdeklődő csatlakozott az SZTE CooSpace felületén keresztül november 24-26 között azokhoz a színterekhez, amelyeken 25 szervezet, több, mint 150 ajánlattal kereste jövendőbeli munkavállalóit vagy tájékoztatta tevékenységéről a látogatókat. A szakterületenként csoportosított ajánlatok mellett különböző előadásokkal is készültek a kiállítók.


Az SZTE hallgatói pozitívan fogadták a megváltozott körülmények ellenére is az eseményt. – Az idei Karrier Napok sajátosan alakult, de nem bántam, mert nagyon sok céget lehetett megismerni online. A CooSpace felületen is könnyen és gyorsan lehetett keresni a cégek között, mivel nagyon átlátható a rendszer. A lényegretörő és tartalmas leírások még inkább segítették, hogy könnyebben szétnézzünk a lehetőségek között. Így mindenképpen érdemes volt részt venni, mert olyan cégekkel is kapcsolatba lehetett kerülni, amelyekkel a jövőben nagyon szívesen dolgozna együtt az ember – számolt be élményeiről Móczár Dóra, az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának jogász hallgatója.


– Az idei évben a Covid helyzet miatt rendhagyó módon került megrendezésre az esemény, ehhez mind az érdeklődőknek, mind a szervezőknek és nekünk is, mint a résztvevő cégek egyikének is alkalmazkodnia kellett rövid idő alatt – kezdte az Online Karrier Napok értékelését Teczli Orsolya, a Lufthansa Systems Hungária Kft. toborzója. – Ez az online rendezvény így kevesebb résztvevővel zajlott, de ez például lehetővé tette, hogy a bemutatkozó beszélgetéseink közvetlenebb, interaktív módon tudtak megvalósulni, visszahozva kicsit a személyes találkozók kötetlenségét a korábbi Karrier Napok időszakából.


A hallgatóknak szánt előadások is hasznosnak bizonyultak. – Az online cégbemutató volt talán a börze legérdekesebb lehetősége, itt élőben mutatkozhattak be a cégek, és tehették fel kérdéseiket a hallgatók. Itt szép számban érkeztek kérdések az előadás végén, és annak befejezése után pedig még aznap több jelentkezés, érdeklődő üzenet is befutott hozzánk a résztvevőktől – tudtuk meg Hajdu Tamástól, EPAM toborzójától.


A szervezők köszönik a látogatóknak, hogy az online formában megtartott rendezvényük iránt is sokan érdeklődtek és részesei voltak az online eseménynek. – Hálásak vagyunk partnereinknek, akik a járványhelyzet ellenére is részt vettek online eseményünkön. Hiszen ahogy mindannyian tapasztaljuk, a járvány alapjaiban alakította át a hazai álláspiacot, ezzel jelentősen mérséklődött az új állások száma is. Az elmúlt hónapok hatására a piaci igények is változtak, ezért is tartottuk nagyon fontosnak a Karrier Napok megtartását, még ha idén ősszel online formában is – hangsúlyozta a börze jelentőségét az SZTE Karrier Napok egyik szervezője, Juhász István, az UniServ SZTE Kft. munkatársa.


SZTEinfo – Újvári Gréta

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek