SZTE Info

Ajtk_diploma_2020

Köszönti az Állam- és Jogtudományi Kar friss diplomásait!

A hagyományos diplomaosztó ünnepség elmaradása miatt az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, Prof. Dr. Görög Márta videoüzenetben köszönti a végzett hallgatókat és dr. Zsurzsa Zsolt volt jogász szakos hallgató búcsúzik hallgatótársai nevében a kari közösségtől, az Alma Matertől.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Végzett Hallgató! Kedves Kollega!


A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Dékánjaként jómagam és a Kar Közösségének nevében videoüzenetben is gratulálok diplomája megszerzéséhez és köszönetemet fejezem ki szülei és hozzátartozói kitartó támogatásáért.


Bízom benne, mihamarabb alkalmunk nyílik ünnepélyes keretek közötti, jelenléti diplomaosztón találkozni!


Maradjon örökre a jogi kari közösség részese, regisztráljon az uniszegedalumni.com oldalra, s az ott létrehozott csoporton belül tartsa a kapcsolatot évfolyamtársaival!


A videoüzenet elérhető: itt


Magán és szakmai életében sok sikert kívánva,

Üdvözlettel,


GM

Prof. Dr. Görög Márta

egyetemi tanár, dékán

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. szeptember 26.

Szte_Rovatfejek_konyv_B-BT_20200923

Egy írói életmű rejtett titkaira, az irodalomtörténész nyomozáshoz hasonló kutatási módszereire is fény derült a 91. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvény-sorozatának egyik csúcspontján. A „Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei” című kötet szerzőjével, Bíró-Balogh Tamással, a Szegedi Tudományegyetemen oktató irodalomtörténésszel Újszászi Ilona újságíró beszélgetett „az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.