SZTE Info

egycsaladvagyunk

YouTube-on biztatnak összetartásra a GTK és az ÁJTK oktatói és hallgatói

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel és az elmaradt ÁSZ-nap miatt az SZTE Gazdaságtudományi Kar, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar vezetősége, a Hallgatói Önkormányzatok és a kari szervezetek összefogtak, és YouTube üzenetben biztatnak, hogy ezekben a nehéz percekben is erősek maradjunk és ne veszítsük el teljesen önmagunkat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi egyetemen nagy hagyománya van a különböző hallgatói rendezvényeknek, amelyeket a jelenlegi helyzetben nem lehet megtartani. Egyes események olyan népszerűségnek örvendenek, amelyek már átlépik a kari kereteket és több Kar részvételével zajlanak, mint például a Gazdaságtudományi Kar, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar közös sportnapja, az ÁSZ-Nap.


Az SZTE Gazdaságtudományi Kar és az Állam-és Jogtudományi Kar különleges kapcsolatot ápol évek óta. Együttműködésük nemcsak az operatív tevékenységre terjed ki, hanem ha stratégiai kérdésekről van szó, akkor is fontosnak tartják a közös álláspont kialakítását, egymás segítését. Azonban az oktatói összetartás mellett mind a GTK-s, mind az ÁJTK-s hallgatók egy összetartó közösséget alkotnak.


A minden évben megrendezett és már hagyománynak tekinthető ÁSZ-napot, mely a jogász-közgazdász hallgatók sportnapja, április 22-én tartotta volna meg a két kar szervezői csapata. A járványhelyzet következtében viszont, ahogy minden más egyetemi programot, ezt is el kellett törölni. Annak érdekében, hogy a hallgatók ne maradjanak teljesen egyedül, a Karok vezetősége, a Hallgatói Önkormányzatok képviselői és a hallgatói szervezetek is közreműködtek egy videós üzenet megvalósításában, mely méltó példája az együttműködésnek.Legfőbb céljuk, hogy az elmaradt ÁSZ-nap kárpótlásául közösen biztassák mind a munkatársaikat, mind pedig a hallgatókat a kitartásra, az alázatra és a türelemre annak érdekében, hogy minél hamarabb újra együtt lehessen a közösség. A videó többek között azért is számít különlegesnek, mert az újdonság erejével bír, e két szervezeti egység szólalt meg elsőként ilyen formában.Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.