Bezár

Hírarchívum

konyvtar

Távoli beiratkozás az egyetemi könyvtárba

Távoli beiratkozás az egyetemi könyvtárba

2020. április 20.
2 perc

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt az SZTE Klebelsberg Könyvtár sem látogatható. A könyvtári szolgáltatások biztosítása érdekében bevezették az ideiglenes távoli beiratkozást és a könyvtárból elektronikusan elérhető forrásokat a megfelelő proxy beállításokkal otthonról is el lehet érni. Így több ezer előfizetett elektronikus könyvet és folyóiratot olvashatnak és tölthetnek le az egyetemi polgárok.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A könyvtár dolgozói folyamatosan tesznek azért, hogy az SZTE oktatói, dolgozói és hallgatói számára biztosítsák a távoli elérés lehetőségét a könyvtárhoz. Ebből a célból alakították ki az ideiglenes távoli beiratkozást is, mellyel azok is tudják használni az elektronikusan elérhető tartalmakat, szakirodalmakat, akik eddig valamilyen oknál fogva nem iratkoztak még be a könyvtárba. A távoli beiratkozással ráadásul eduID fiókot is regisztrálhatnak a felhasználók, mellyel a Coursera for SZTE oldalát is használni tudják.


A Modulo űrlappal kezdeményezhető ideiglenes távoli beiratkozásról az alábbi oldalon érhető el tájékoztatás.


A könyvtárból elektronikusan elérhető forrásokat a megfelelő proxy beállításokkal otthonról is el lehet érni. Így több ezer előfizetett elektronikus könyvet, folyóiratot lehet olvasni, letölteni. Az elektronikusan elérhető anyagokat itt, a proxy beállításhoz segítséget pedig itt találnak.


A bezárási időszakban automatikus hosszabbítás érvényes a kikölcsönzött könyvekre, így késedelmi díjat ebben az időszakban nem számítanak fel. Minden márciusi és április lejárati dátumú könyv határidejét kitolták június 12-re.


A könyvtár honlapján egy helyre összegyűjtve található meg minden fontos információ, amelyeket folyamatosan frissítenek és aktualizálnak a könyvtár munkatársai. Amennyiben további kérdések merülnének fel, úgy e-mailen az info@ek.szte.hu címen, chaten pedig hétköznapokon 10-14 óra között lehet segítséget kérni a könyvtár dolgozóitól.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek