SZTE Info

tamogassegyosztalyt

Támogass egy végzős osztályt! – felhívás egyetemi egységeknek és karoknak

A Szegedi Tudományegyetem egyetemi egységei közül elsőként csatlakozott az SZTE NKI Alma Mater ahhoz a kezdeményezéshez, amiben a végzős középiskolai osztályok tablóit helyezik el különböző szervezetek közösségi média felületeiken.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem egyetemi egységei közül elsőként csatlakozott az SZTE Alma Mater szervezete ahhoz a kezdeményezéshez, amiben a végzős középiskolai osztályok tablóit helyezik el különböző szervezetek közösségi média felületeiken.


Számos cég, vállalat és intézet csatlakozott már a Fogadj örökbe egy osztályt! című kezdeményezéshez, hogy a most végzős középiskolai osztályok tablói is egy kicsit reflektorfénybe kerülhessenek. Az idén érettségizőknek a járvány miatt félbeszakadt az utolsó évük, elmaradnak olyan hagyományos és jelentőségteljes eseményeik, mint az utolsó órák, valószínűleg a ballagás és a szerenád is. A korábbi években különböző üzletek kirakatait díszítették a végzős osztályok tablói, a zárvatartás és a kijárási korlátozások miatt azonban most kevésbé kerülnek látóterünkbe.


Különböző szervezetek közösségi média felületein elhelyezve nagyobb figyelmet kaphatnak ezek a tablók. Ezért felhívjuk minden egyetemi egység és kar figyelmét arra a lehetőségre, hogy ők is támogathatnak egy végzős osztályt tablójuk megosztásával és borítóképként való kihelyezésével.


Az SZTE Alma Mater az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 12. E osztályának tablóját támogatta egy megosztással a Facebook oldalán, valamint borítóképként is beállította azt. Ha egyetemi egységként, karként szeretnének csatlakozni a kezdeményezéshez, vegyék fel a kapcsolatot az SZTE Alma Mater szervezetével az iroda@sztealmamater.hu e-mail címen!


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.