SZTE Info

Online tudományos konferencia a járványmatematikai kutatások szerepéről a koronavírussal szembeni védekezésben

Palkovics László akadémikus, innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére online tudományos konferenciát tartanak 2020. április 23-án, csütörtökön 14 órától a járványmatematikai kutatások szerepéről. A tanácskozáson előadást tart Dr. Röst Gergely matematikus, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék egyetemi docense.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Palkovics László akadémikus, innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére online tudományos konferenciát tartanak a járványmatematikai kutatások szerepéről a koronavírus terjedésének fékezését, az egészségügyi védekezésre való eredményes felkészülést szolgáló beavatkozások megalapozásában. Az esemény célja, hogy a tudományos élet szereplői és a közvélemény számára lehetőséget biztosítson a kapcsolódó döntések, intézkedések szakmai háttereként szolgáló elemzések megismerésére, a témával kapcsolatos megközelítések megvitatására.


Időpont: 2020. április 23. (csütörtök) 14 óra

 

Program:

Előadók:

Prof. Dr. Palkovics László akadémikus, innovációs és technológiai miniszter

dr. Oroszi Beatrix (epidemiológus, járványügyi szakértő), a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai vezetője

Dr. Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója, a SE Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánja

Prof. Dr. habil. Jakab Ferenc tanszékvezető egyetemi tanár, virológus, a koronavírus kutatócsoport vezetője - Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Biológiai Intézet Virológiai kutatócsoport

Dr. Röst Gergely egyetemi docens, matematikus - Szegedi Tudományegyetem Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék

Kérdések és válaszok

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.