SZTE Info

Online tudományos konferencia a járványmatematikai kutatások szerepéről a koronavírussal szembeni védekezésben

Palkovics László akadémikus, innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére online tudományos konferenciát tartanak 2020. április 23-án, csütörtökön 14 órától a járványmatematikai kutatások szerepéről. A tanácskozáson előadást tart Dr. Röst Gergely matematikus, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék egyetemi docense.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Palkovics László akadémikus, innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére online tudományos konferenciát tartanak a járványmatematikai kutatások szerepéről a koronavírus terjedésének fékezését, az egészségügyi védekezésre való eredményes felkészülést szolgáló beavatkozások megalapozásában. Az esemény célja, hogy a tudományos élet szereplői és a közvélemény számára lehetőséget biztosítson a kapcsolódó döntések, intézkedések szakmai háttereként szolgáló elemzések megismerésére, a témával kapcsolatos megközelítések megvitatására.


Időpont: 2020. április 23. (csütörtök) 14 óra

 

Program:

Előadók:

Prof. Dr. Palkovics László akadémikus, innovációs és technológiai miniszter

dr. Oroszi Beatrix (epidemiológus, járványügyi szakértő), a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai vezetője

Dr. Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója, a SE Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánja

Prof. Dr. habil. Jakab Ferenc tanszékvezető egyetemi tanár, virológus, a koronavírus kutatócsoport vezetője - Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Biológiai Intézet Virológiai kutatócsoport

Dr. Röst Gergely egyetemi docens, matematikus - Szegedi Tudományegyetem Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék

Kérdések és válaszok

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.