Bezár

Hírarchívum

Online oktatás határok nélkül – Prof. Dr. Lukasz Stankiewicz online kurzusa az ÁJTK Üzleti Jogi Intézetben

Online oktatás határok nélkül – Prof. Dr. Lukasz Stankiewicz online kurzusa az ÁJTK Üzleti Jogi Intézetben

2020. április 23.
2 perc

Az Üzleti Jogi Intézetnek köszönhetően a franciaországi Limoges Egyetemen adójogot és államháztartási jogot oktató professzora Dr. Lukasz Stankiewicz online előadásában nyerhettek bevezetést az egyetemi hallgatók a nemzetközi adójog kérdéseibe, az Introduction to the International Taxation c. angol nyelvű kurzuson.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tudás mellett a kreatív gondolkodás, a nemzetközileg alkalmazható ismeretek, a folyamatos fejlődés olyan értékek, amelyek a 21. században, a digitalizáció korában mind fontosabbá válnak. Az SZTE ÁJTK Üzleti Jogi Intézet e szempontokra is figyelemmel hívja meg minden félévben külföldi partnereit azzal a céllal, hogy az elismert nemzetközi szakemberek is megoszthassák tapasztalataikat hallgatóikkal. Az előző években meghívott előadóként fogadták a Richmond-i Egyetem professzorát, David Frisch-t, a Lodz-i Egyetem két oktatóját, Dr. Malgorzata Sek-et és Prof. Dr. Ziemowit Kukulskiv-t, a La Sapienza Egyetem kutatóját, Maria Romana Allegri-t, és a temesvári Nyugati Egyetem oktatóját, Dr. Andreea Vertes-t.


online_educationMindenki számára ismeretes, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében egyetemünk kapui a szó hagyományos értelmében bezárultak hallgatóink előtt, azonban az oktatásban elérhető digitális szolgáltatásokon keresztül lehetőség adódott a kurzus új platformon történő megtartására. Az idei évben hallgatóink a Limoges Egyetemen (Franciaország) adójogot és államháztartási jogot oktató Prof. Dr. Lukasz Stankiewicz online előadásában nyerhettek bevezetést a nemzetközi adójog kérdéseibe, az Introduction to the International Taxation c. angol nyelvű kurzus keretében.


A Szegedi Tudományegyetemen 2020 februárjától az SZTE-n előadást tartó külföldi vendégprofesszorok oktatási tevékenysége az Invited Lecturer Professor oklevéllel is elismerhetőek. Prof. Stankiewicz kiváló előadásait az Üzleti Jogi Intézet az oklevél adományozásával ismerte el.


Prof. Stankiewicz PhD fokozatát a Jean Moulin Lyon 3 University-n szerezte, értekezésének témája a nemzetközi adózás volt. Több oklevelet is szerzett a francia, a lengyel és az angol jog területén a Lyon 3 University-n, a Poitiers University-n, a Warsaw University-n és a Cambridge University-n. Tanított a Brooklyn Law School-ban (USA), a São Paulo Egyetem Jogi Karán (USP, Brazília) és a Párizs I Panthéon Sorbonne Egyetemen (Franciaország) is. Tagja a European Association of Tax Law Professors-nak.


taxAz adózási kérdések és Lukasz Stankiewicz kurzusa iránti érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, hogy a szabadon választható angol nyelvű kurzusra 45 (!) hallgató jelentkezett fel. Az Üzleti Jogi Intézet a digitális kompetenciák fejlesztése és a határokon átnyúló online oktatás mellett tette le a voksát. A 2020. március 31. és április 1. között meghirdetett nemzetközi online órán a Szegedi Tudományegyetem jogász hallgatói a rendkívüli online oktatás időszakában, otthonaikban ülve, több mint 1000 km távolságból lehettek részesei egy kiváló és nemzetközileg elismert szakember szabadon választható kurzusának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek