SZTE Info

Karantén mesék az Argenteus vegyeskartól

Meséket, novellákat olvasnak fel a szegedi Argenteus vegyeskar tagjai Facebook oldalukon. Közösségi éneklésre is buzdítják követőiket az online térben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

"Hangműhelyként, átmenetileg próbák híján nehezünkre esik nem csinálni semmit a hangunkkal, de úgy gondoltuk, megpróbálunk adni valamit mégis: meséket!" - olvasható az Argenteus Vegyeskar Facebook oldalán. A közösségi oldalon meghallgathatjuk Örkény István: szakmai önérzet című egyperces novelláját, Szabó Magdától A vízibornyút, de közösségi dalolós kezdeményezésükhöz is csatlakozni lehet. Ezzel kapcsolatban részletek a vegyeskar Facebook oldalán és a karantének@gmail.com email címen kérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.