SZTE Info

KIemelt_Aletrnativ_gyakornoki

Munkahelyi tapasztalat + kredit = Az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programja

Jelentkezhetsz az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programjára, kedves hallgató! Miért jó ez a lehetőség? Mert a diplomaosztód időpontjáig egyetemi közegben vagy civil szervezeteknél munkahelyi tapasztalatot szerezhetsz. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy egyetem elvégzése után még sikeresebb légy a munka világában. Ráadásul a minimum 120 óra önkéntes szerződéssel végzett gyakornoki munkádért cserébe kreditet is kaphatsz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szakmai tapasztalatot a diplomás pályakezdő esetében is elvárja a munkahelyek többsége. Minimális gyakorlat nélkül egy gyakornoki hely megpályázása is csekély sikerrel kecsegtet. De miként szerezhet szakmai tapasztalatot az, akinek fő foglalkozása, hogy egyetemistaként a diploma megszerzéséért tanuljon? E csapdahelyzeten segít át az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programja.

 

Már közel 20 féle gyakornoki lehetőség közül válogathatsz. Csatlakozz az SZTE Karrier Iroda által koordinált Alternatív gyakornoki programhoz! Jelentkezz a fogadó szervezethez gyakornokként, ahol rugalmas, az órarendedhez illeszkedő beosztásban tapasztalhatod meg milyen egy munkahely belülről. Ismeretségeket szerezhetsz és olyan folyamatokra láthatsz rá, amikről korábban csak elméletben hallottál. A számodra kijelölt mentor segítségével olyan készségeket fejleszthetsz, amiket az iskolapadban kevésbé. A program végén 2 kredittel jutalmazunk és referencialevelet is kaphatsz, aminek később fontos jelentősége lesz az önéletrajzodban, pályakezdő álláskeresőként.

 

A feltételek: minimum 120 óra teljesítése egyetemi egységeknél és civil szervezeteknél, ahol önkéntes szerződéssel tudnak foglalkoztatni. Cserébe számos olyan előnyhöz juthatsz, amelyek segítségével könnyebbé válik későbbi elhelyezkedésed.

Melyek ezek az előnyök?

Például: Gyakorlati tudást, tapasztalatot szerezhetsz, mely a legtöbb álláshirdetésben alapkritérium. A gyakorlat kulcsfontosságú kapcsolati tőke kiépítését, bővítését segíti elő, ami nélkül manapság nehéz boldogulni. Betekintést kaphatsz a szervezetnél folyó szakmai munkába, mindennapi munkavégzésbe, munkahelyi kultúrába. Egy mentort rendelünk melléd, aki különböző feladatokkal segít hozzá a tapasztalatszerzéshez és visszajelzéssel segíti fejlődésed. Kompetenciáid fejlődnek, új készségeket sajátítasz el.

Megerősítést kapsz arról, hogy adott terület tényleg Neked való-e. Sikeres teljesítés esetén 2 kredittel gyarapodsz!


Programszervező, marketinges, pályázatíró, újságíró és / vagy fotóriporter, irodai asszisztens, programkoordinátor, PR gyakornok, PS4 klub társvezető, kisgyermeknevelő gyakornok és nemzetközi ügyvivő szakértő gyakornok. Csak néhány, a betölthető gyakornoki pozíciók közül. A részletes listát megtalálod az SZTE Karrier iroda honlapján:

További információk itt.

Kérdés esetén az SZTE Karrier Iroda részéről keresd: Kriska Kitti gyakorlat koordinátort – e-mail címe: gyakorlat@sztekarrier.hu, telefonszáma: 62/546-680.

 

Az egyetemi kurzus felvétel határidejéig minden szemeszterben jelentkezhetsz az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programjára.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében