SZTE Info

KIemelt_Aletrnativ_gyakornoki

Munkahelyi tapasztalat + kredit = Az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programja

Jelentkezhetsz az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programjára, kedves hallgató! Miért jó ez a lehetőség? Mert a diplomaosztód időpontjáig egyetemi közegben vagy civil szervezeteknél munkahelyi tapasztalatot szerezhetsz. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy egyetem elvégzése után még sikeresebb légy a munka világában. Ráadásul a minimum 120 óra önkéntes szerződéssel végzett gyakornoki munkádért cserébe kreditet is kaphatsz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szakmai tapasztalatot a diplomás pályakezdő esetében is elvárja a munkahelyek többsége. Minimális gyakorlat nélkül egy gyakornoki hely megpályázása is csekély sikerrel kecsegtet. De miként szerezhet szakmai tapasztalatot az, akinek fő foglalkozása, hogy egyetemistaként a diploma megszerzéséért tanuljon? E csapdahelyzeten segít át az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programja.

 

Már közel 20 féle gyakornoki lehetőség közül válogathatsz. Csatlakozz az SZTE Karrier Iroda által koordinált Alternatív gyakornoki programhoz! Jelentkezz a fogadó szervezethez gyakornokként, ahol rugalmas, az órarendedhez illeszkedő beosztásban tapasztalhatod meg milyen egy munkahely belülről. Ismeretségeket szerezhetsz és olyan folyamatokra láthatsz rá, amikről korábban csak elméletben hallottál. A számodra kijelölt mentor segítségével olyan készségeket fejleszthetsz, amiket az iskolapadban kevésbé. A program végén 2 kredittel jutalmazunk és referencialevelet is kaphatsz, aminek később fontos jelentősége lesz az önéletrajzodban, pályakezdő álláskeresőként.

 

A feltételek: minimum 120 óra teljesítése egyetemi egységeknél és civil szervezeteknél, ahol önkéntes szerződéssel tudnak foglalkoztatni. Cserébe számos olyan előnyhöz juthatsz, amelyek segítségével könnyebbé válik későbbi elhelyezkedésed.

Melyek ezek az előnyök?

Például: Gyakorlati tudást, tapasztalatot szerezhetsz, mely a legtöbb álláshirdetésben alapkritérium. A gyakorlat kulcsfontosságú kapcsolati tőke kiépítését, bővítését segíti elő, ami nélkül manapság nehéz boldogulni. Betekintést kaphatsz a szervezetnél folyó szakmai munkába, mindennapi munkavégzésbe, munkahelyi kultúrába. Egy mentort rendelünk melléd, aki különböző feladatokkal segít hozzá a tapasztalatszerzéshez és visszajelzéssel segíti fejlődésed. Kompetenciáid fejlődnek, új készségeket sajátítasz el.

Megerősítést kapsz arról, hogy adott terület tényleg Neked való-e. Sikeres teljesítés esetén 2 kredittel gyarapodsz!


Programszervező, marketinges, pályázatíró, újságíró és / vagy fotóriporter, irodai asszisztens, programkoordinátor, PR gyakornok, PS4 klub társvezető, kisgyermeknevelő gyakornok és nemzetközi ügyvivő szakértő gyakornok. Csak néhány, a betölthető gyakornoki pozíciók közül. A részletes listát megtalálod az SZTE Karrier iroda honlapján:

További információk itt.

Kérdés esetén az SZTE Karrier Iroda részéről keresd: Kriska Kitti gyakorlat koordinátort – e-mail címe: gyakorlat@sztekarrier.hu, telefonszáma: 62/546-680.

 

Az egyetemi kurzus felvétel határidejéig minden szemeszterben jelentkezhetsz az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programjára.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. november 13.

IMG_5871

A hazai felsőoktatás zászlóshajója, a Szegedi Tudományegyetem „kapitányi hídján” álló vezetőket sorra bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin. Most az SZTE négy rektorhelyettese arról is vall, miként javíthatja tovább pozícióit a legfrissebb Quacquarelli Symonds ranglista szerint Magyarország legjobb egyeteme, a szegedi universitas.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • november 22. 12:00 - 23. 12:00
  A Magyar Hidrológiai Társaság Szikes vízi Munkacsoportja, a Vizes Élőhely-védelmi Szakosztály és a Limnológiai Szakosztály szervezésében
  A szakmai napok programja:
  2019. november 22.
  12:00 Érkezés, a Tudástár megtekintése (szikes, tengeri és madártani gyűjtemény)
  13:00 Megnyitó és köszöntő (Dr. Döbör András SZTE JGYPK Dékánja, dr. Boros Emil, Dr. Szalma Elemér)
  13:20 Boros Emil: Szikesek helyzete Eurázsiában és jelentősége a Kárpát-medencében
  13:45 Szalma Elemér, Kiss János, Szanyi János: Szikes tavak makromintázatának geofizikai, hidrogeológiai és botanikai háttere
  14:10 Vörös Lajos: A Kárpát-medence szikes tavainak különleges algavilága
  14:35 Mile Orsolya: A növényzeti zonáció indikációs szerepe a Böddi-széki szikes élőhelyek ökológiai vízigényének meghatározásában
  15:00 Ecsedi Zoltán: Rehabilitációs és kezelési eszközök a szikeseken
  15:25 Karancsi Zoltán: Szikes tavak ökoturisztikája
  16:00 Indulás (saját autóval) a Szegedi Fehértóra a daruhúzás megtekintésére
  19:00 Vacsora Szegeden, utána kötetlen szakmai eszmecsere
  2019. november 23.
  Délelőtt a Mórahalmi Nagyszéksóstó élőhely-rehabilitációs terület megtekintése.
  A szállás és étkezés részleteivel kapcsolatban keressék Szalma Elemért (szalma@jgypk.szte.hu).
 • november 22. 13:00 - 23. 14:15
 • november 23.
  19:00 - 23:59
 • november 25.
  14:00 - 15:00
  Az SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézet szervezésében
 • november 25.
  17:00 - 18:00