SZTE Info

Innovatív eszközök a gyártástechnológiát alkalmazó gyártók támogatására

Közép-Európa korszerű gyártástechnológiát alkalmazó gyártóit támogatja a Szegedi Tudományegyetem partnerségével megvalósuló ProesperAMnet projekt. A 10 közép-európai projektpartner együttműködésével zajló program fő célja két innovatív online eszköz kifejlesztése és biztosítása az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártók számára, az ipari szolgáltatások értékesítésének javítása és a sikeresen exportálható szolgáltatások azonosítása érdekében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

interreg_330x330A ProsperAMnet 'A korszerű gyártástechnológiát alkalmazó gyártók hálózatának szolgáltatási teljesítményének és export eredményeinek fejlesztését' jelenti. A projekt célja, hogy támogassa Közép-Európa korszerű gyártástechnológiát alkalmazó gyártóit (AM-eit), hogy kitűnővé váljanak szolgáltatási területükön.


A verseny és a változó kereslet miatt sok AM egészíti ki ipari szolgáltatásokkal portfólióját. Különösen a kkv-k számára az ipari szolgáltatások eladása és exportálása kulcsfontosságú stratégiai tényező a vállalati érték és a versenyképesség szempontjából. A közép-európai felsőoktatási intézményekből, üzleti támogató szervezetekből, kkv-kból és politikai döntéshozókból álló transznacionális hálózat kiépítésével széles körű tudásbázisra támaszkodva érik el a projekt fő célkitűzéseit. A ProsperAMnet közösen fejleszt két innovatív eszközöt az AM-ek támogatására.


További információ a projekt szeptemberi hírlevelében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.