SZTE Info

Innovatív eszközök a gyártástechnológiát alkalmazó gyártók támogatására

Közép-Európa korszerű gyártástechnológiát alkalmazó gyártóit támogatja a Szegedi Tudományegyetem partnerségével megvalósuló ProesperAMnet projekt. A 10 közép-európai projektpartner együttműködésével zajló program fő célja két innovatív online eszköz kifejlesztése és biztosítása az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártók számára, az ipari szolgáltatások értékesítésének javítása és a sikeresen exportálható szolgáltatások azonosítása érdekében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

interreg_330x330A ProsperAMnet 'A korszerű gyártástechnológiát alkalmazó gyártók hálózatának szolgáltatási teljesítményének és export eredményeinek fejlesztését' jelenti. A projekt célja, hogy támogassa Közép-Európa korszerű gyártástechnológiát alkalmazó gyártóit (AM-eit), hogy kitűnővé váljanak szolgáltatási területükön.


A verseny és a változó kereslet miatt sok AM egészíti ki ipari szolgáltatásokkal portfólióját. Különösen a kkv-k számára az ipari szolgáltatások eladása és exportálása kulcsfontosságú stratégiai tényező a vállalati érték és a versenyképesség szempontjából. A közép-európai felsőoktatási intézményekből, üzleti támogató szervezetekből, kkv-kból és politikai döntéshozókból álló transznacionális hálózat kiépítésével széles körű tudásbázisra támaszkodva érik el a projekt fő célkitűzéseit. A ProsperAMnet közösen fejleszt két innovatív eszközöt az AM-ek támogatására.


További információ a projekt szeptemberi hírlevelében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 15.

Nyito_MEFESZ_egyetemistak

„1956. október 16-án a szegedi egyetemi ifjúság mintakövetőből mintaadóvá vált” – összegezte a MEFESZ megalapításának jelentőségét Jancsák Csaba, az SZTE egyetemi docense. Miként született meg ez az ikonikus szervezet? Bekukkantottunk az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszerébe, ahonnan egy visszaemlékezést, egy naplótöredéket és egy korabeli újságcikket idézve köszöntjük a 64 éve született MEFESZ-t.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.