SZTE Info

nyito_honvedelmi_nap

Honvédelmi nap a szegedi egyetemen

Vadászgép-szimulátor, közelharc bemutató, harcászati terepjáró és speciális fegyverek várják az érdeklődőket október 3-án, csütörtökön 10 órától a Dugonics téren. Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter 13 órától előadást tart a Szegedi Tudományegyetem központi épületében a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Honvédelmi napra várják az érdeklődőket 2019. október 3-án, csütörtökön 10 és 16 óra között a Dugonics téren és a Szegedi Tudományegyetem központi épületében. A harcászati terepjáró és a különleges katona felszerelése mellett a honvédek számos fegyverfajtát is bemutatnak, így például speciális kézifegyvereket, mesterlövész és CZ fegyvereket. A toborzópontnál minden érdeklődőt várnak, akit érdekel a katonai hivatás, az önkéntes tartalékos rendszer és a Magyar Honvédség ösztöndíjai.


Dr. Benkő Tibor, honvédelmi miniszter 13 órától tart előadást a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programról az SZTE központi épületének dísztermében.


plakat_honvedelmi_nap_2019


Látványos bemutatóval várja az érdeklődőket az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Különleges Díszelgő Csoportja, az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság alárendeltségébe tartozó MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár-hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar. A rendezvényen ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal is várják a lakosságot.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.