Bezár

Hírarchívum

THE_fb_header

Dobogós helyen az SZTE a Times rangsorán

Dobogós helyen az SZTE a Times rangsorán

2019. szeptember 13.
1 perc

Nyilvánosságra hozta 2020-as világrangsorát a Times Higher Education (THE). A brit szakfolyóirat listáján a Szegedi Tudományegyetem a 801-1000. helyen szerepel. Ezzel az eredménnyel a hazai egyetemek viszonylatában a harmadik legjobb az SZTE. A tanulási környezet mutató alapján a legjobb vidéki egyetem a szegedi.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A világ több mint 1300 felsőoktatási intézményét vizsgálta idén a Times Higher Education. A 2020-as listára 8 magyarországi intézmény került fel, közülük a harmadik helyezést a Szegedi Tudományegyetem érte el. Az SZTE a 801-1000. helyen szerepel a listán. Az értékelésben a Szegedi Tudományegyetem legerősebb mutatója a nemzetköziség, mely magába foglalja a külföldi oktatók és hallgatók számát, valamint a nemzetközi együttműködésben készült publikációkat.


A rangsor összeállításánál 13 mutatót vettek figyelembe 5 csoportba osztva: a tanulási környezet, a kutatás minősége, az idézettség, az iparból származó jövedelem, és a nemzetköziség. Az első három szempont 30-30%-os, az ipari bevétel 2,5%-os, a nemzetköziség pedig 7,5%-os súllyal számít be a teljes pontszámba. A THE szerint a vidéki egyetemek közül az SZTE-n a legjobb a tanulási környezet szakmai, személyi, és infrastrukturális szempontok alapján.


A teljes lista itt elérhető: THE World University Rankings 2020

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek