Bezár

Hírarchívum

SZITB-mentor_19.10.01.

Mentorprogramos diákok a Szegedi Ítélőtáblán

Mentorprogramos diákok a Szegedi Ítélőtáblán

2019. október 02.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem „Alma Mater Alumni” mentorprogramjának aktív résztvevője a Szegedi Ítélőtábla is. A két intézmény 2016-ban megkötött együttműködési megállapodása alapján az ítélőtábla rendszeresen fogad olyan hallgatókat az SZTE Állam- és Jogtudományi Karáról, akik nappali tagozaton végzik tanulmányaikat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Október 1-én e program keretében négy hónapra 5 diák érkezett az SZTE-ről a Szegedi Ítélőtáblára. Közülük négyen a büntető, míg egy hallgató a polgári ügyszak munkájába kapcsolódik be, úgy, hogy felkészülésüket a büntetős területen dr. Harangozó Attila tanácselnök, a polgári ügyszakban dr. Szeghő Katalin kollégiumvezető segíti mentorként.


A program célja, hogy a hallgatók megismerjék a bíróságon folyó ítélkezési és az azt segítő tevékenységet, belelássanak a napi munkába, így felkészültebben lépjenek a munkaerő-piacra tanulmányaik elvégzése után. A program arra is lehetőséget biztosít, hogy a joghallgatók a bíróságok mellett az ügyészségnél, az ügyvédeknél, az államigazgatásban és a gazdasági cégeknél folyó jogi munkával is jobban megismerkedjenek.


Forrás: Szegedi Ítélőtábla

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek