Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_informatika_rangsoron_SZTE

Az informatikatudományi rangos listára is fölkerült az SZTE

Az informatikatudományi rangos listára is fölkerült az SZTE

2019. október 18.
1 perc

A Times Higher Education (THE) legfrissebb tudományterületi listáján is szerepel az SZTE. Az informatika területén a világ legjobb 749 felsőoktatási intézményét rangsorolták idén októberben, melyek közé az SZTE is bekerült a 601+ helyen, egyetemben egy másik magyar egyetemmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szeptemberi világrangsor után októberben közzétette legfrissebb tudományterületi ranglistáját a Times Higher Education (THE). Az informatikai tudományok területén az SZTE először ért el helyezést a rangsorban, így jelenleg az egy másik magyar egyetemmel, az ELTE-vel közösen foglalhatja el a 601+ helyezést.

 

A THE tudományterületi listáján a világ 749 legjobb egyetemét és felsőoktatási intézményét sorolta fel idén októberben. A rangsort 5 mutató alapján állítják fel évről-évre. Figyelembe veszik az oktatást és tanulási környezetet, a kutatást, az idézettséget, a nemzetközi karaktert, és a tudástranszfert. Ezek a mutatók ugyanazok, mint a World University Rankings esetében, csak más a súlyozás. Ezen a Computer science listán nagyobb a súlya az ipari bevételeknek, az oktatói és kutatói reputációnak, s valamivel kisebb a szerepe a publikálással kapcsolatos aktivitásnak, míg a nemzetközi mutatók súlya megegyezik.

 

A teljes lista elérhető a THE weboldalán.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek