SZTE Info

11

Aláírták az SZTE Kollektív Szerződését

A munkáltató és a munkavállalói szakszervezet egyetértésével újították meg a Szegedi Tudományegyetem kollektív szerződését 2019. október 21-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kollektív Szerződés alapvető célja az aláíró felek által képviselt érdekeknek, a kölcsönös bizalom, az alkotmányos elvek és munkavégzés feltételeinek a jogegyenlőség alapján történő összehangolása, valamint ezen alapelvek érvényesítése a közalkalmazotti jogviszonyokkal összefüggő, kölcsönösen elismert, valamint egyéb, a közalkalmazottakat érintő kérdések körében.


A szerződést 2019. október 21-én munkáltatói oldalról Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja, közalkalmazotti oldalról a szakszervezetek meghatalmazott képviselői – Lele Mária, FDSZ elnöke, Dr. Ferencsik Mária, SZETESZ elnöke és Dr. Kincsesné Dr. Ágoston Zsuzsanna, KT elnöke – írták alá.


A Kollektív Szerződés itt letölthető.

A Kollektív Szerződés jogszabály jegyzéke itt letölthető.


Fotó: Móczár Dóra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.