Bezár

Hírarchívum

SZTE_THE_2020
Több kategóriában is javított az SZTE a Times Higher Education legfrissebb szakterületi rangsoraiban

Több kategóriában is javított az SZTE a Times Higher Education legfrissebb szakterületi rangsoraiban

2019. november 20.
2 perc

Új tudományterületi listákat tett közzé a brit Times Higher Education (THE) 2019. november 19-én. A Szegedi Tudományegyetem az egészségtudomány, az élettudomány, és az élettelen természettudományok listán is a világ legjobb 600 egyeteme közé került.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Times Higher Education összesített listájához hasonló szempontok alapján állították össze a 2020-as szakterületi rangsorokat, vagyis az oktatási és kutatási környezet, az idézettség, az ipari bevételek és a nemzetközi orientáció alapján mérték a felsőoktatási intézmények teljesítményét.


A THE egészségtudományokhoz kapcsolódó listáját az orvosi, a fogorvosi, illetve gyógyszerészeti és más egészségtudományi területeken folyó tudományos és képzési tevékenység értékelése alapján állították össze. A rangsorban – korábbi helyét megőrizve – az 501-600. helyen végzett az SZTE.


Az élettelen természettudományok lista a matematika és statisztika, a kémia, a fizika és csillagászat, a földrajz és földtudományi diszciplínák eredményeit veszi figyelembe. Az idei évben javított helyezésén a Szegedi Tudományegyetem ezen a listán: a tavalyi 601-800. helyről az 501-600. helyre került, ezzel a hazai mezőnyben a második legjobb eredményt érte el.


Idén először került fel az SZTE a THE élettudományok szakterületi listájára. A világ top 821 intézményének rangsorában az 501-600. helyen áll az intézmény. A lista összeállításakor – többek között – a mezőgazdasági, biológiai és sporttudományi területeken végzett tudományos és oktatómunkát értékelték.


A THE októberben nyilvánosságra hozott informatika területi ranglistáján is először ért el helyezést az SZTE. Ezen a listán a 601+ helyen szerepel a szegedi intézmény.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek