SZTE Info

DSC_0680-001

Negyedik alkalommal telt meg az Agóra informatikus hallgatókkal

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézete 2019. november 19-én, immár negyedik alkalommal rendezte meg az Informatikai Szakmai Napot a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Informatikai cégek bemutatói, beszélgetések és előadások várták az SZTE informatikus hallgatóit és az érdeklődőt a november 19-i Informatikai Szakmai Napon. A rendezvényt Prof. Dr. Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy mennyi tehetséges fiatal van az informatikus hallgatók között. Arról is beszélt, hogy a Szegedi Tudományegyetem az informatikai képzései miatt is híres, ezért külön élménynek tekinti, hogy már a megnyitón megtelt az előadóterem érdeklődőkkel.


DSC_0697


Nagy Antal egyetemi docens, a rendezvény házigazdája elmondta, hogy igazán komolyan készültek az eseményre, hiszen már márciusban elkezdték az egyeztetéseket a megjelent cégekkel. Már a megnyitón megjelent hallgatók száma alapján sikeresnek vélte a Szakmai Napot.

Az eseményen nagyon sok TTIK-s hallgató megjelent, programtervező informatikusok, mérnökinformatikusok, gazdaságinformatikusok, sőt még villamosmérnökök is. A szak idén ősszel indult el először a szegedi egyetemen. Minden évfolyamot megmozgatott a rendezvény, hiszen az első évesektől kezdve egészen a végzősökig több száz hallgató vett részt a szakmai napon.


DSC_0745


A résztvevők nagyrészét legjobban a mesterséges intelligenciáról szóló előadás érdekelte, valamint az SZTE-n végzett informatikusokkal való beszélgetés. Természetesen az ESport bemutató, az ingyen tombola, póló és pizza parti is vonzotta az egyetemistákat.


Tizenegy IT vállalat vett részt a rendezvényen kiállítóként, akik számos információval és ajándékkal halmozták el az érdeklődőket. A hallgatók közelebbről megismerhették a cégek fő profiljait, gyakornoki programjaikat és az elhelyezkedési lehetőségeket.


Újvári Gréta

Fotó: Móczár Dóra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.