SZTE Info

DSC_0680-001

Negyedik alkalommal telt meg az Agóra informatikus hallgatókkal

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézete 2019. november 19-én, immár negyedik alkalommal rendezte meg az Informatikai Szakmai Napot a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Informatikai cégek bemutatói, beszélgetések és előadások várták az SZTE informatikus hallgatóit és az érdeklődőt a november 19-i Informatikai Szakmai Napon. A rendezvényt Prof. Dr. Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy mennyi tehetséges fiatal van az informatikus hallgatók között. Arról is beszélt, hogy a Szegedi Tudományegyetem az informatikai képzései miatt is híres, ezért külön élménynek tekinti, hogy már a megnyitón megtelt az előadóterem érdeklődőkkel.


DSC_0697


Nagy Antal egyetemi docens, a rendezvény házigazdája elmondta, hogy igazán komolyan készültek az eseményre, hiszen már márciusban elkezdték az egyeztetéseket a megjelent cégekkel. Már a megnyitón megjelent hallgatók száma alapján sikeresnek vélte a Szakmai Napot.

Az eseményen nagyon sok TTIK-s hallgató megjelent, programtervező informatikusok, mérnökinformatikusok, gazdaságinformatikusok, sőt még villamosmérnökök is. A szak idén ősszel indult el először a szegedi egyetemen. Minden évfolyamot megmozgatott a rendezvény, hiszen az első évesektől kezdve egészen a végzősökig több száz hallgató vett részt a szakmai napon.


DSC_0745


A résztvevők nagyrészét legjobban a mesterséges intelligenciáról szóló előadás érdekelte, valamint az SZTE-n végzett informatikusokkal való beszélgetés. Természetesen az ESport bemutató, az ingyen tombola, póló és pizza parti is vonzotta az egyetemistákat.


Tizenegy IT vállalat vett részt a rendezvényen kiállítóként, akik számos információval és ajándékkal halmozták el az érdeklődőket. A hallgatók közelebbről megismerhették a cégek fő profiljait, gyakornoki programjaikat és az elhelyezkedési lehetőségeket.


Újvári Gréta

Fotó: Móczár Dóra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 9. 08:00 - 20. 23:59
 • december 12.
  15:00 - 17:30
  15:00 Ünnepélyes köszöntő: Prof. Dr. Lázár György dékán
  TUDOMÁNYOS PROGRAM
  1. Dr. Sepp Róbert Örökletes kardiológiai kórképek klinikai és genetikai vizsgálata
  2. Dr. Nemes Attila A 3D echokardiográfia múltja, jelene és jövője
  3. Dr. Sághy László Klinikai elektrofiziológia Szegeden
  4. Dr. Thury Attila Invazív kardiológia múltja és helyzete Szegeden
  5. Dr. Bogáts Gábor A szívsebészet helyzete és lehetőségei Szegeden
  6. Dr. Borbényi Zita Szemléletváltás a lymphoproliferatív betegségek kezelésében. A siker kulcsa: a célzott terápia
 • december 13.
  10:00 - 11:00
  Az SZTE TTIK BIológia Intézet előadása a laikus érdeklődők számára is érdekes új információkkal szolgálhat Ötziről, az 5300 éves gleccsermúmiáról.
 • 2019. december 23. 08:00 - 2020. január 1. 00:00
 • 2020. január 8.
  17:00 - 18:30
  Ha kell, elájulnak, zokognak vagy órákig fekszenek a romok alatt a Magyar Imitációs Egyesület önkéntesei, hogy a mentő- és rendvédelmi szervek emberei gyakorolhassák rajtuk az elsősegélynyújtást. Szokatlan munkájuk életeket menthet – erről mesélnek vendégelőadóként az SZTE Junior Akadémiai Esték soron következő előadásán.