Bezár

Hírarchívum

77375237_455089805146880_5048893803461607424_n

Muzsikaszó a szegedi vasútállomáson

Muzsikaszó a szegedi vasútállomáson

2019. december 02.
2 perc

Szegedi egyetemista szórakoztatta a várakozó utazóközönséget december 2-án reggel a vasútállomáson. A zongorát a Szeged Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánia TÉKA Alapítványa ajándékozta a szegedi MÁV Igazgatóságnak azért, hogy az utazók, zongorázni tudók szabadon zenélhessenek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Zongoraszó csendült fel a szegedi vasútállomáson december 2-án egy zajos hétfői napon. Egy fiatal zongorista játéka bűvölte el a vonatra várókat. A zajos épületben hirtelen csend lett és csodás harmóniák töltötték be a teret. Az odavonzott közönség hamar sugdolózásba kezdett és kérdezgették ki lehet a rejtélyes muzsikus. Többen videót és képeket készítettek. Műsora végén tapssal köszönték meg a zongorajátékát.


78389798_444026389617064_4703476075202609152_n


Megtudtuk, Czingel Sándor a Szegedi Tudományegyetem Művészeti karán tanul zongora előadóművészet szakon. Épp a késéssel induló vonatra várt, hogy Kecskemétre utazhasson, ahol zongora kísérőként tanít a KMI Kodály Zoltán Iskolában. - Zenészként hozzászoktam a közönséghez és a figyelemhez, de ezúttal csak el akartam ütni az időt, míg várok - mondta az egyetemista.


Kiderült, hogy nem valamelyik nagy zeneszerző darabját adta elő csak improvizált, mindenki örömére. Egy szintén a vonatra várakozó hölgy elmesélte, hogy épp a késések miatt mérgelődött mikor meghallotta a zongoraszót, megnyugodott és jó kedvre derült.


A zongorát a Szeged Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánia TÉKA Alapítványa ajándékozta a szegedi MÁV Igazgatóságnak azért, hogy az utazók, zongorázni tudók szabadon zenélhessenek. Nemcsak közösségformáló szerepe miatt fantasztikus a kezdeményezés, hanem elősegíti a hangszeren való tanulás népszerűsítését is.


Az első szegedi köztéri szabad zenélés programját, a “Zenélő Szegedi Állomás” projektet támogatja Gyüdi Sándor karnagy, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója, Dr. Zsigmond Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Zongora Tanszékének vezetője, Dr. Kerek Ferenc zongoraművész és sokan mások.

 

Fotó és szöveg: Higi Csilla

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek