Bezár

Hírarchívum

nyito_start_20191

Legújabb HVG-rangsor: a legjobb vidéki egyetem az SZTE

Legújabb HVG-rangsor: a legjobb vidéki egyetem az SZTE

2019. november 22.
1 perc

A legjobb vidéki egyetem a Szegedi Tudományegyetem a HVG legújabb felsőoktatási rangsora szerint. A szegedi egyetem mind az intézményi, mind a képzési területi rangsorokban előkelő helyeken szerepel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kiemelkedően teljesít a Szegedi Tudományegyetem a HVG felsőoktatási rangsorán. Az elmúlt évhez hasonlóan az összetett intézményi rangsorban a második helyet érte el az SZTE. Ezen a listán csak az ELTE előzi meg a szegedi intézményt, vagyis a vidéki egyetemek rangsorában a Szegedi Tudományegyetem a legjobb. Az összesített rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze: oktatói kiválóság alapján az SZTE a 2., hallgatói kiválóság alapján az 5. helyen szerepel.


A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot vettek figyelembe az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek