SZTE Info

Három szegedi egyetemista nyerte el az Év Egyetemi Sportolója címet

Az „Év Egyetemi Sportolója” díjban részesült a Szegedi Tudományegyetem három hallgatója a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség november 21-i díjátadó gáláján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) 2019. november 21-i díjátadó gáláján az év legeredményesebb egyetemista és főiskolás sportolóinak járó plakettet azok vehették át, akik 2019-ben a nápolyi nyári Universiadén, továbbá az egyetemi világversenyeken a dobogón végeztek, illetve a különböző sportági világversenyeken aranyérmesek lettek.


ev_egyetemi_sportoloja_2019


Három, az SZTE színeiben induló hallgató is elismerésben részesült a rendezvényen. A tehetséges fiatalok a küzdősportok Egyetemi Európa-bajnokságán Kick-box point fighting kategóriában értek el dobogós helyezéseket: Bálint Zoltán 84 kg-ban, Harangozó Gábor +84 kg-ban ezüst-, míg Vizsnyiczai Richárd 74 kg-ban bronzérmet szerzett.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.