Bezár

Hírarchívum

A Tisza-völgyi sportturizmusról tanácskoztak a JGYPK-n

A Tisza-völgyi sportturizmusról tanácskoztak a JGYPK-n

2019. május 17.
1 perc

A vízi turizmusra, azon belül is a sportturizmusra fókuszáltak az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon rendezett műhelymunkán május 16-án. A határon átívelő pályázat keretében megvalósuló workshopon a Tisza-völgyi sportturizmus jellegzetességei és fejlesztési lehetőségei kerültek terítékre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A "Sportturisztikai hagyományok és perspektívák a Tisza-völgyben" című worskhopon bemutatták a Tisza-völgy sportturizmusának hagyományait és fejlesztési lehetőségeit. A program során a résztvevők a vízi sportturizmus kínálati és keresleti oldalát is megismerhették. Az elhangzott előadásokban szó esett a turisztikai kínálat legfontosabb tényezőiről, a fő vízi turisztikai vonzerőkről, a Tisza vízi útjának Tiszakécske és Szeged közötti veszélyeiről, a Vajdaság Tisza folyó menti sportolási lehetőségeiről. A keresleti oldalt tekintve a projektpartnerek vitatták meg a turisztikai fejlesztések fő szempontjait, a Tisza-völgyi turizmus lehetőségeit.


Mivel a konferencia „A Magyarországot és Szerbiát összekötő vízi utak turizmusának fejlesztése (HUSRB / 1602/31/0204)” pályázat keretében valósult meg, így kitértek a vízi turisztikai fejlesztés vonzerőire a Tisza-völgy magyar és szerb részén egyaránt. A műhelymunka eredményei a későbbiekben hozzájárulhatnak a magyar-szerb határ menti régió döntéshozói számára készülő ajánlások kidolgozásához is.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek