SZTE Info

Szakmai nap az SZTE-n az online pszichológiai tanácsadásról

Egyetemi oktatókat, mentor-tanárokat, szakembereket, hallgatókat vár a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja „Az online pszichológiai tanácsadás lehetőségei a felsőoktatásban; Az interkulturális tanácsadás tapasztalatai az SZTE-n és hazai egyetemeinken” című szakmai napjára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szakmai napot 2019. május 9-én, csütörtökön 11 órától rendezik az SZTE Rektori Épület földszint 5-ös termében. A rendezvényen résztvevők olyan fontos témákat érintenek majd, mint az online pszichológiai tanácsadás - anonim, e-mail alapú konzultáció helyzetképe, mely a Szegedi Tudományegyetemen kilenc éves múltra tekint vissza és amelyben az SZTE élen jár az ország egyetemei közül. Szó lesz az egyéni interkulturális életvezetési tanácsadás tapasztalatairól is, amelyben folyamatosan fejlesztésekre törekszenek az SZTE szakemberei, hiszen a szegedi egyetemre egyre nagyobb számban és több országból kerülnek be külföldi hallgatók.

 

A részletes program megtekinthető itt.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.