SZTE Info

kiemelt_SZAKK_Gyerekklinika_adomany

Speciális játszósarkot kapott az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika rehabilitációs osztálya

A Rotary Club Szeged-Tisza és a Karitáció Alapítvány jótékonysági, gyógyítást segítő, adományozó programjának részeként az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika rehabilitációs osztálya kapott egy gyógyulást segítő, fejlesztő játékokkal és székekkel ellátott, speciális játszósarkot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika rehabilitációs osztálya a Rotary Club Szeged-Tisza és a Karitáció Alapítvány jótékonysági, gyógyítást segítő adományozó programjának részeként egy speciálisan berendezett játszósarokkal – két speciális asztallal és székekkel, fejlesztő játékokkal, új mesekönyvekkel – lett gazdagabb: a 350 ezer forint értékű adományt Dr. Bereczki Csabának, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatójának adták át.

SZAKK_Gyerekklinika_adomany

A játéktérbe olyan terápiás asztalok kerültek, amelyeknek magassága és munkalapja is állítható, így kerekesszékkel is melléjük lehet gurulni. Ez megkönnyíti a kis betegek hétköznapjait a foglalkozások alatt. Mint ahogy az új könyvek is abban segítenek, hogy a hosszúra nyúlt kezelési idő alatt könnyebbé tegyék a gyerekek és a családok számára az együtt töltött idő értékes kihasználását. Emellett három szekrényt is kapott az osztály, ahol a meglévő gyógyítást elősegítő eszközeik mellett a most kapott képességfejlesztő játékokat tárolhatják. Ezekre nagy szükség van, hiszen az osztály mindig teltházzal üzemel. Az öltözőszekrényeket pedig az egészségügyi dolgozók örömmel vették birtokba.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.