Bezár

Hírarchívum

juhasztalalkozo

Országos gazdászverseny, juhásztalálkozó és konferencia az SZTE MGK-n

Országos gazdászverseny, juhásztalálkozó és konferencia az SZTE MGK-n

2019. május 06.

Három jelentős szakmai eseményt rendeznek meg egymást követően az SZTE Mezőgazdasági Karon május 8. és 11. között. A rendezvénysorozatot a nemzetközi Wellmann konferencia nyitja, ezt követi az országos gazdászverseny vásárhelyi fordulója, majd pedig a Szent György Napi Juhásztalálkozó.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara 2019. május 8-án 10 órától rendezi meg a XVII. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferenciát. A megnyitót plenáris ülés és poszter bemutató követi, majd szekcióelőadásokat rendeznek. A konferenciát bonsai kiállítással zárják. A részletes program itt elérhető.


Az SZTE MGK a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karral, valamint a Hód-Mezőgazda Zrt-vel közösen rendezi meg az Agrárfelsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyének hódmezővásárhelyi fordulóját 2019. május 10-én, pénteken 9 órától. A megnyitót követően délelőtt a versenyzők az elméleti feladatokat oldják meg, délután pedig gyakorlati feladatokat kapnak a kiállítási területen. Az eredményhirdetést 16 óra 30 perctől tartják a Takács Ferenc Képző Központban. A részletes program itt elérhető.


Hagyományosan idén is megrendezi az SZTE Mezőgazdasági Kar a XXXV. Szent György Napi Juhásztalálkozót 2019. május 11-én szombaton. A juh-és kecsketermékekből készült ételek főzőversenye reggel 7 órakor kezdődik a főszínpad mellett. 9 órától és 13.30-ig gyermekprogramokkal, rajzversennyel várják a legkisebbeket. A főszínpadon 10 órától folklór műsor, 10.30-tól ünnepélyes megnyitó. 11 órakor kezdődik a főszínpad mellett a juh kezelési és körmözési bemutató, amit ismét folklór műsor követ. 12 órától juh nyírás, majd juh kezelési és körmölési bemutató lesz. A rajzverseny eredményhirdetését 14.30-kor tartják, majd pedig kihirdetik a főzőverseny győztesét. A programokat 15 és 17 óra között folklór műsor zárja. A juhásztalálkozót a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítás területén rendezik meg, Hódmezővásárhelyen. A részletes program itt elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek