SZTE Info

bringazz_a_munkaba_SZTE

Csatlakozz a Bringázz a munkába kampányhoz!

Szeretnél ingyen egy bringát? És mit szólnál egy ajándék hétvégéhez a Balaton közelében? Az ajándékokért cserébe járj bringával a munkahelyedre május 31-ig, és ezt rögzítsd az erre szolgáló ingyenes applikációval. Ráadásul az SZTE külön nyereményjátékkal buzdítja az egyetemi polgárokat a programhoz való csatlakozásra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Bringázz a munkába! kampány 2019-es tavaszi fordulóját május 6. és 31. között hirdeti meg a Magyar Kerékpárosklub az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Aktív Magyarország támogatásával.

 

Miért érdemes csatlakozni? Részben a klassz nyereményekért. Ha hetente csak egyszer bebringázol, az már bőven elég ahhoz, hogy esélyt kapj a nyerésre, és persze ahhoz is, hogy megízleld a bringával munkába járás örömeit:
 • a felfrissítő mozgást,
 • a függetlensége a forgalmi dugoktól, zsúfoltságtól,
 • a felszabaduló időt, és
 • hogy meglásd a város mosolygós, bringás arcát.

A részvételhez töltsd le a Bike Citizens applikációt, és azon belül regisztrálj a "Bringázz a munkába!" játékba. Innentől nincs más dolgod, mint hogy május 6. és 31. között méred a kerékpárral megtett hétköznapi utazásaidat, és várod a nyereményeket.


Csapatokban is gyűjtheted egy hónapon át a kilométereket, ezzel vehetsz részt a 2,5 millió forint összdíjazású nyereményjátékban. Megnyerhetsz egyet a négy bringa közül, de izgalmas kalandprogramok, sétahajózás, belépők, vásárlási utalványok, kiegészítők, kerékpárszervíz, biztonsági csomag és még sok más is a tied lehet.


Ráadásul a Szegedi Tudományegyetem, mint az egészséges életmód és a környezetbarát, zöld megoldások elkötelezett híve, idén intézményként is csatlakozik a kezdeményezéshez, és egy külön nyereményjátékkal buzdítja az egyetemi polgárokat a programhoz való csatlakozásra.


A Bringázz a munkába! kampányhoz az alábbi linken is regisztráló munkatársak között – a kampány végén – a következő nyereményeket sorsolják ki:


 • 5 db kerékpárszervízt, esetleges javítást magába foglaló ajándékcsomag
 • 5 db KRESZ biztonsági csomag


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 29. 13:00 - 30. 16:30
 • február 1.
  10:00 - 13:00
 • február 4.
  18:00 - 19:00
  "Boldizsár Ildikó és a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület csatlakozott a Művészek a klímatudatosságért csoporthoz, és vállalták, hogy összegyűjtik a világ népmesekincséből azokat a meséket, amelyek a teremtett világ iránti felelősségről, az ember ezzel kapcsolatos feladatairól szólnak, hogy segítsenek a szülőknek, pedagógusoknak és mindnyájunknak a tudatosításban. Olyan meséket adnak közre, amelyekben az ember még harmóniában élt a természettel, és tudta, hogy mit kell tennie, hogy ez így maradjon. Olyan meséket, amelyekben az ember tiszteli a fákat, növényeket, állatokat, és szót ért velük - összhangban léteznek vagy törekszenek rá egy-egy konfliktus után. Olyan meséket, amelyekben a teremtett világ szépsége megmutatkozik, és az ember ennek örülni tud, érzi a felelősségét. És olyan meséket is, amelyekben ezt nem érzi, aztán baj lesz belőle... De még van visszaút, megbocsátás, egy utolsó lehetőség."
  Jegyár: kedvezményes 2.000 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.800 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 7.
  10:00 - 16:00
 • február 8.
  09:00 - 14:00