Bezár

Hírarchívum

IMG_3880

Fotókiállítás nyílt Amerika rejtett kincseiről az American Cornerben

Fotókiállítás nyílt Amerika rejtett kincseiről az American Cornerben

2019. május 16.
2 perc

A Summer Work and Travel programmal Amerikába kiutazott fiataloknak hirdetett fotóversenyt az Amerikai Nagykövetség. A 2018-as program résztvevőitől olyan képeket vártak, amelyek Amerika rejtett kincseit mutatják be. A pályamunkákból rendezett fotókiállítás az American Corner Szeged szervezésében a Szent-Györgyi Albert Agórában nyílt május 14-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Minden évben rengeteg magyar diák utazik Amerikába az Amerikai Nagykövetség „Nyári utazás és munka” programjával. A kiutazóknak minden évben más-más témában hirdetnek fotókiállítást, amelyre kint létük alatt készített fotóikkal pályázhatnak. A 2018-as év témája Amerika rejtett kincsei voltak, a beérkezett pályamunkákból rendezett fotókiállítás az American Corner Szeged szervezésében a Szent-Györgyi Albert Agóra földszintjén tekinthető meg.


IMG_3901


Az eseményt Nagy Emma, az Amerikai Nagykövetség kulturális attaséja nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta: évente majd ezer magyar utazik Amerikába nyáron munka vagy pihenés céljából. Közülük azoknak a diákoknak hirdetik meg a fotóversenyt, akik a Nagykövetség „Nyári utazás és munka” programjában vesznek részt. A fotóverseny és kiállítás célja, hogy inspirálják az embereket, hogy megmutassák Amerika gyönyörűségeit, és felhívják a figyelmet a nagykövetség programjára.


IMG_3934


A Summer Work and Travel (SWT) program nappali tagozatos egyetemi, főiskolai hallgatók számára létrehozott projekt, melyben a kiutazó diákok munkavégzés és utazás céljából megkapják a J-1 vízumot, hogy jobban megismerhessék az USA kultúráját és nevezetességeit. Több cég is foglalkozik nyári, sokszor gyerektábori munkák közvetítésével. Az itt megkeresett pénzt sokan utazásra költik. Móró Bianka – aki előadásban is beszámolt élményeiről – például New York City, Washington DC és Miami mellett Chicago városát fedezte fel. A budapesti Amerikai Nagykövetség minden évben fotópályázatot hirdet a SWT programmal kint tartózkodó diákok számára, és a nyertes képekből naptárt állít össze. További információ itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek