SZTE Info

IMG_2261

Átadták a Befutó Gyakornoki Program megbízóleveleit

Ismét átadták az SZTE BTK Kommunikáció-és Médiatudományi Tanszékén a Befutó Gyakornoki Program okleveleit. A 2015-ben indított programra idén 13 kommunikáció szakos hallgatót választottak ki, akik a következő félévben kezdik meg fizetett gyakornoki munkájukat. A program célja, hogy a hallgatók fedezni tudják tandíjukat miközben értékes szakmai tapasztalatokkal gazdagodnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem 2015-ben indította útjára a Befutó Gyakornoki Programot. Az elmúlt négy év alatt különböző területeken tevékenykedő vállalkozások, szervezetek fogadtak a programban kommunikáció szakos gyakornokokat. A 2019-2020-as tanévben ismét elindul a program, összesen tizenhárom vállalat részvételével. Június 12-én ünnepélyes keretek között adták a sikeres pályázatot benyújtó, és felvételt nyert kommunikáció szakos hallgatóknak okleveleiket.


A leendő gyakornokokat Pusztai Bertalan, az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője köszöntötte. Elmondta: a Befutó Gyakornoki Program egy teljesen sajátos és egyedi kezdeményezés, amelynek célja kettős. A tanszék egyrészt a hallgatók tandíjfizetési terheit kívánja csökkenteni, emellett pedig fontosnak tartják, hogy a diákok már egyetemi éveik alatt komoly szakmai tapasztalatot gyűjtsenek, s így tanulmányaik befejezése után könnyebben tudjanak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A programban részt vevő cégek, mind olyan nívót és referenciát jelentenek, amelyek egyértelműen jól mutatnak majd a hallgatók önéletrajzában is.


– Negyedik hatalmi ágként nemrégiben a média jelent meg, amely komoly hatalmat és felelősséget is képvisel. Ebben a szerepben pedig a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék kiemelkedő munkát végez. Emellett a tanszék vezetői felismerték azt is, hogy a mai világban már a piac irányába kell orientálni a hallgatókat. A közvéleménnyel ellentétben, a KSH adataira és egyéb statisztikákra támaszkodva biztosan mondhatom, hogy a bölcsészek és társadalomtudósok az elsők között találnak munkát maguknak, ugyanis egy igazán jól használható és rugalmas diplomát kapnak a hallgatóink. Képzéseinkben a „hogyan” a lényeg és nem a „mit”, ami azért is fontos, mert senki nem tudja előre, hogy 10 éven belül milyen szakmák lesznek – fogalmazott Prof. Dr. Gyenge Zoltán, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja.


A Befutó Gyakornoki Programban idén 13 vállalat, szervezet hirdetett meg pályázatot. Kalmár Eszter az ópusztaszeri Csillagösvény Öko Labirintusnál végzi gyakornoki munkáját, Gavrán Kinga a Szeged Televíziónál lesz operatőr és vágó. Kádár Kirát a Zengo foglalkoztatja majd marketingesként, Szathmáry Nándor a kiskunhalasi Halasmédiánál fog dolgozni. Szabó Kira a kiskunmajsai Konecsni György Művelődési Központban, Juhász Krisztina a Szeged Tourinformnál tölti fizetett gyakornoki munkáját.


Terecskei Róbert a Csongrád Megyei Iparkamaránál a kommunikációs vezető munkáját segítheti, Tóth Anett a Szegedi Nemzeti Színház gyakornoka lesz. Lengyel Nikolett, a Makói Hagymatikum kommunikációs feladataiban vehet részt, Nagy-Mikola Rebekát és Pásztor Martint az Egonis Tanácsadó és Rendezvényszervező Kft. foglalkoztatja tovább a Szegedi Ifjúsági Napokról megjelenő közösségi média tartalmak kialakításában. Volford Ákos, az EPM Systems Kft.-nél három dimenziós hirdetési és promóciós anyagok létrehozásába, Vincze Zsuzsa pedig a Mályvavirág Alapítvány munkájában vehet részt.


SZTEinfo – Kocsis Bernadett

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. szeptember 30.

IMG_6486

Dr. Piros Györgyit belgyógyász-kardiológust, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ osztályvezető főorvosát és testvérét, Piros Ildikót, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt páros interjúnkban a szívről kérdeztük. Arról a szívről, amit sokat emlegetünk, de alig ismerünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 18. 09:30 - 19. 12:30
 • október 19.
  11:00 - 13:00
  A Dóm téri központi épület 3. emeletén található Emlékkönyvtárban a 43.701 kötetes alapítványi gyűjteményből látható egy közel 10.000 kötetes reprezentatív válogatás. Kérjük, a látogatás tervezésekor vegyék figyelembe, hogy a várható hőmérséklet 17°C. A Somogyi Károly Emlékkönyvtár zárt különgyűjtemény. Turisztikai célú látogatása a Somogyi-könyvtár és a Szegedi Tourinform közös programjai keretében lehetséges. Találkozás: a Somogyi-könyvtár adminisztrációs pontjánál. Fotózásra nincs lehetőség. Részvételi díj 500 Ft
 • október 19.
  16:00 - 18:00
  Ajándék tárlatvezetésekkel várjuk az érdeklődőket a Fekete házban október végéig minden szombaton 16.00 órától. A tárlatvezetéseken bárki ingyenesen részt vehet a belépőjegy megváltásával.
 • október 19.
  18:00 - 23:00
  Klasszikus jamaicai party a Nyugi Kertben a Diversity Sound System selektjainak jóvoltából. Roots reggae, dancehall, dub minden mennyiségben, autentikus karibi hangzás az esős őszi napok ellensúlyozására.
 • október 20.
  17:00 - 19:00
  A foglalkozásokat vasárnaponként 17.00-19.00-ig tartjuk. Maximális létszám 20 fő.
  Előzetes regisztráció szükséges a kooperalo@szinhaz.szeged.hu címen.
  Az alkalmak részvételi díja 1000 Ft
  Foglalkozásvezető: Kállai Ákos színházpedagógus