SZTE Info

IMG_2261

Átadták a Befutó Gyakornoki Program megbízóleveleit

Ismét átadták az SZTE BTK Kommunikáció-és Médiatudományi Tanszékén a Befutó Gyakornoki Program okleveleit. A 2015-ben indított programra idén 13 kommunikáció szakos hallgatót választottak ki, akik a következő félévben kezdik meg fizetett gyakornoki munkájukat. A program célja, hogy a hallgatók fedezni tudják tandíjukat miközben értékes szakmai tapasztalatokkal gazdagodnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem 2015-ben indította útjára a Befutó Gyakornoki Programot. Az elmúlt négy év alatt különböző területeken tevékenykedő vállalkozások, szervezetek fogadtak a programban kommunikáció szakos gyakornokokat. A 2019-2020-as tanévben ismét elindul a program, összesen tizenhárom vállalat részvételével. Június 12-én ünnepélyes keretek között adták a sikeres pályázatot benyújtó, és felvételt nyert kommunikáció szakos hallgatóknak okleveleiket.


A leendő gyakornokokat Pusztai Bertalan, az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője köszöntötte. Elmondta: a Befutó Gyakornoki Program egy teljesen sajátos és egyedi kezdeményezés, amelynek célja kettős. A tanszék egyrészt a hallgatók tandíjfizetési terheit kívánja csökkenteni, emellett pedig fontosnak tartják, hogy a diákok már egyetemi éveik alatt komoly szakmai tapasztalatot gyűjtsenek, s így tanulmányaik befejezése után könnyebben tudjanak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A programban részt vevő cégek, mind olyan nívót és referenciát jelentenek, amelyek egyértelműen jól mutatnak majd a hallgatók önéletrajzában is.


– Negyedik hatalmi ágként nemrégiben a média jelent meg, amely komoly hatalmat és felelősséget is képvisel. Ebben a szerepben pedig a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék kiemelkedő munkát végez. Emellett a tanszék vezetői felismerték azt is, hogy a mai világban már a piac irányába kell orientálni a hallgatókat. A közvéleménnyel ellentétben, a KSH adataira és egyéb statisztikákra támaszkodva biztosan mondhatom, hogy a bölcsészek és társadalomtudósok az elsők között találnak munkát maguknak, ugyanis egy igazán jól használható és rugalmas diplomát kapnak a hallgatóink. Képzéseinkben a „hogyan” a lényeg és nem a „mit”, ami azért is fontos, mert senki nem tudja előre, hogy 10 éven belül milyen szakmák lesznek – fogalmazott Prof. Dr. Gyenge Zoltán, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja.


A Befutó Gyakornoki Programban idén 13 vállalat, szervezet hirdetett meg pályázatot. Kalmár Eszter az ópusztaszeri Csillagösvény Öko Labirintusnál végzi gyakornoki munkáját, Gavrán Kinga a Szeged Televíziónál lesz operatőr és vágó. Kádár Kirát a Zengo foglalkoztatja majd marketingesként, Szathmáry Nándor a kiskunhalasi Halasmédiánál fog dolgozni. Szabó Kira a kiskunmajsai Konecsni György Művelődési Központban, Juhász Krisztina a Szeged Tourinformnál tölti fizetett gyakornoki munkáját.


Terecskei Róbert a Csongrád Megyei Iparkamaránál a kommunikációs vezető munkáját segítheti, Tóth Anett a Szegedi Nemzeti Színház gyakornoka lesz. Lengyel Nikolett, a Makói Hagymatikum kommunikációs feladataiban vehet részt, Nagy-Mikola Rebekát és Pásztor Martint az Egonis Tanácsadó és Rendezvényszervező Kft. foglalkoztatja tovább a Szegedi Ifjúsági Napokról megjelenő közösségi média tartalmak kialakításában. Volford Ákos, az EPM Systems Kft.-nél három dimenziós hirdetési és promóciós anyagok létrehozásába, Vincze Zsuzsa pedig a Mályvavirág Alapítvány munkájában vehet részt.


SZTEinfo – Kocsis Bernadett

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  14:00 - 15:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja