Bezár

Hírarchívum

Lotusz_Napok

XII. Lótusznapok az SZTE Füvészkertben

XII. Lótusznapok az SZTE Füvészkertben

2019. július 22.
2 perc

Lótusz Napokat rendez a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje július 27-én és 28-án. A látogatók a rendezvényen a Távol-Kelet világába kaphatnak betekintést.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Füvészkert által rendezett Lótusz Napokon évről-évre a kert tavában megújuló indiai lótusz virágzását ünnepelik. Ezen a hétvégén ismét a Távol-Kelet világa kerül a középpontba. A látogatók megismerhetik az ott élő emberek szokásait, életfilozófiáját, gyógymódjait, a távol-keleti tájak íz-, illat- és dallamvilágát, természeti látványosságait. A rendezvény névadó növénye, az indiai lótusz ilyenkor látható teljes pompájában.

 

A kétnapos eseményt rengeteg program színesíti. A hagyományokhoz híven idén is lesz tradicionális indiai táncbemutató, ahogyan a meditációs koncertek és a hangfürdő sem hiányozhatnak a palettáról. Az idei év különlegessége a szitár és tabla koncert és a Kirtan band fellépése. A növények szerelmesei Ázsia növényvilágával a Lótusz túrán ismerkedhetnek meg. Egy kerti sétával egybekötött előadás idejére pedig Japán különleges növényvilága kap kitüntetett figyelmet.

 

A XII. Lótusz Napok tematikus programokat is tartalmaznak, így az ide látogatók szombaton Kína, vasárnap pedig India értékeivel ismerkedhetnek meg. A látogatók megtudhatják, hogyan öltözködnek az indiai hölgyek, ennek jegyében pedig minden kedves vendéget szívesen látnak távol-keleti öltözetben is.


A rendezvény szervezői közös jógázásra invitálnak mindenkit szombaton és vasárnap reggel.

 

A rendezvény helyszíne: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert (6726 Szeged, Lövölde u. 42.)

A rendezvény időtartama alatt ingyenes buszjáratok közlekednek a Füvészkert és a Belváros között. További információkért kattintson ide.

A részletes program és a jegyárak a Szegedi Lótusz Napok hivatalos honlapján olvashatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek